Månebase Rødhætte og andre SF noveller

Jeg har meget blandede oplevelser med sci-fi-noveller. De kan svinge fra at være små, geniale perler til sære, syrede og usammenhængende tekster. Der var dog et eller andet ved denne novellesamling, som fik mig til at låne den på biblioteket, og jeg er glad for, at jeg fulgte min intuition.

‘Månebase Rødhætte og andre SF noveller’ er skrevet af Lars Ahn Pedersen og indeholder 10 noveller med meget forskellige temaer. Historierne har fået et interessant twist, da forfatteren inddrager eventyrmyter såsom havfruer i fortællingerne. Men det lader også til, at forfatteren har en forkærlighed for tricks og mindfuck, for der er mange af historierne, der tager en overraskende drejning undervejs og/eller har en noget anderledes slutning.

Dette er en af de bedste novellesamlinger, jeg har læst – ikke bare inden for scifi-genren men i det hele taget. Forfatterens forkærlighed for at twiste og dreje historierne var lige noget for mig, og jeg morede mig kosteligt over, hvor kreativ og udspekuleret han var. Samtidig var kombinationen med eventyrfigurerne både interessant og godt udtænkt, og jeg elskede, hvordan de gled ubesværet ind i de historier, han skabte.

Det er svært at komme ind på, hvad der gør hver enkel novelle særlig god, for det vil afsløre for meget af handlingen, men det er sjældent, jeg har nydt en novellesamling så meget.

Hvis du er til scifi – og især historier med et twist – så skal du læse denne novellesamling. Det er skønt at se, hvordan en dansk forfatter i den grad forstår at skrue en god novelle sammen.

4 thoughts on “Månebase Rødhætte og andre SF noveller

  1. Pingback: Dystre Danmark 2 | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Worldcon, anmeldelse og tv-interview | Lars Ahn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *