Marts bød på…

17 læste bøger
Der var – desværre – en hel del dårlige læseoplevelser i denne måned, hvilket er ekstra trist, når nu jeg læste hele 17 bøger denne måned! De fleste bøger endte på enten 2 eller 3 stjerner på Goodreads, og to endte endda på én stjerne. Heldigvis nåede jeg en enkelt 4 stjerner-oplevelse (måske endda 4½ stjerner!), da jeg læste ‘Underet’ den sidste uge af marts. Jeg aner simpelthen ikke, hvorfor jeg har været så uheldig denne måned. Jeg satser dog på, at april bliver væsentlig bedre – blandt andet fordi jeg har planer om at læse et par Fables-tegneserier, og de plejer at være ganske gode.

Månedens to-read-liste-bog
Jeg læste mange klassikere som barn, men ‘Den sidste mohikaner’ nåede jeg aldrig. Nu hørte jeg den så endelig som lydbog, og jeg må desværre sige, at jeg var ret skuffet. Ganske kedelig bog, som jeg kæmpede mig igennem af ren stædighed.

3 historiske romaner
Det blev til ‘Den sidste mohikaner’, ‘Den hellige Knud’ samt ‘Tyge: Historisk roman om Tycho Brage’. Sidstnævnte var klart den bedste af de tre.

Dermed er første kvartals tema, ‘historiske romaner’, slut. Jeg nåede at læse 11 bøger, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med.

1 brugt bog og 2 fødselsdagsgaver
Jeg havde ikke planer om at købe bøger i denne måned, men da jeg kom forbi Vangsgaards antikvariat i sidste uge, blev jeg alligevel fristet. Der kom en enkelt bog med hjem – ‘Darling Jim’ af Christian Mørk. Derudover fik jeg også to bøger i fødselsdagsgave.

I april skal jeg:

  • I gang med det næste kvartalstema, som er ‘Eventyr’. Det tror jeg bliver rigtig hyggeligt. Jeg regner med at læse nogle klassiske eventyr men også en række af de nye fortolkninger og moderne eventyr, der er udgivet gennem de seneste år. Hvis du kan anbefale en bog eller to i forbindelse med dette tema, så smid gerne en kommentar!
  • bestille en stabel bøger. Nu kribler det godt nok i fingrene på mig! Det bliver et bogindkøb, der helt klart vil bære præg af eventyrtemaet.
  • deltage i Dewey’s read-a-thon. Desværre ikke hele eventen, da jeg har andre planer søndag formiddag, som ikke kan flyttes, men jeg glæder mig til at være med om lørdagen samt en smule om søndagen.
  • nyde påsken, som for mit vedkommende betyder 1½ uges ferie. Der bliver forhåbentlig både tid til sociale arrangementer og masser af læsning! Nåja, og nogle praktiske gøremål…
  • Læse sjette bog i ‘The Dark Tower’-serien. Jeg overvejede kort, om jeg også skulle prøve at nå den syvende og sidste bog, men så opdagede jeg, at den er over 1000 sider tyk, og så må den altså vente til næste måned! (medmindre jeg da går helt læse-bananas i påskeferien…)

2 thoughts on “Marts bød på…

  1. Jeg håber da næste måned byder på bedre læseoplevelser end marts for dig. Af eventyrgenfortællinger vil jeg anbefale dig Dennis Jürgensens Et Grimm´t eventyr hvis du ikke allerede har læst den. Den er utroligt morsom og giver virkelig et helt andet syn på de klassiske eventyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *