Mini-shopaholic

Chick-lit er en af de genrer, jeg har det sværest med. Jeg kan på ingen måde identificere mig med hovedpersonerne, og jeg synes ofte, at de er karikerede og yderst tåbelige damer, der ikke kan tænke på andet end shopping, kalorier og mænd. Jeg når sjældent mere end 30 sider ind i en chick-lit-bog, før jeg får virkelig lyst til at tage fat i hovedpersonens skuldre og ruske hende hårdt, indtil hun tager sig sammen (her må jeg lige komme med en disclaimer – sådan noget kunne jeg ALDRIG finde på at gøre i virkeligheden!)

Når det så er sagt, så plejer jeg altid at læse en chick-lit-bog i løbet af sommeren. Jeg mener, det er meget godt at udfordre sig selv, og dette gælder også boggenrer, som jeg ellers holder mig langt fra. Der er jo altid en (lille) mulighed for at blive positivt overrasket. Samtidig passer denne bog fint ind i månedens tema – humoristiske bøger.

‘Shopaholic’-serien af Sophie Kinsella er en af de mest kendte chick-lit-serier, og jeg har efterhånden læst de fleste af bøgerne gennem årene. Jeg fandt ‘Mini-shopaholic’ netlydbog.dk og brugte lydbogen som underholdning, når jeg kørte i tog eller gik ture.

I bogen følger man vanen tro den shoppeglade Rebecca, der nu har fået en datter – den toårige og meget aktive datter, Minnie. Pigen har temperament og forstår i den grad at få Rebecca til at danse efter sin fløjte, og det huer ikke Rebeccas mand. En kendis-barnepige bliver hyret for at yde hjælp og sparring til den lille familie. Samtidig beslutter Rebecca sig for at arrangere et stort surpriseparty for manden i anledning af hans fødselsdag, men hvad der i første omgang ser ud til at være en let opgave, vokser sig større og større og truer med helt at tage kontrollen over Rebeccas liv.

Jeg gruede lidt for at læse denne bog, for jeg vidste ikke, hvor meget børneopdragelsen ville fylde, og det var denne del, jeg frygtede. I mit skrækscenarie forestillede jeg mig, hvordan Rebecca opdrog sin datter til at blive en lige så materialistisk og shoppegal person som hende selv, og det ville jeg synes var meget deprimerende. Heldigvis blev jeg positivt overrasket – selvom der var tegn på, at Rebeccas shoppelidenskab havde påvirket datteren, så var det ikke noget, der fyldte nær så meget i bogen, som jeg frygtede – og datteren var faktisk ikke så hysterisk, som jeg troede.

Rebecca er på mange måder en ret irriterende hovedperson. Hun er naiv, narcissistisk og gør tit ting, som hun udmærket ved er forkert. Hun lyver og snyder (ikke mindst sig selv), og et eller andet sted er hun vel meget menneskelig – selvom jeg nu heldigvis ikke kender nogen, der i den grad omgås sandheden så lemfældigt. MEN – for der er et men – i denne bog fik jeg mere respekt for hende. Hendes plan om at holde en surprisefest for manden er ikke blot en sød tanke – det er en idé, hun jagter med samme ildhu som et udsalg hos Prada. Selvfølgelig er der noget selvrealisering i projektet – hun ved faktisk ikke, hvordan manden vil have det med at være centrum til en stor fest – men i bund og grund handler det om, at hun elsker ham meget højt og vil gøre alt for at overraske og glæde ham. Den næstekærlighed, som denne handling udstråler, er jeg ret pjattet med, og den gav den helt rigtige feel-good-fornemmelse.

Denne bog er helt klart en af de bedre chick-lit bøger, jeg har læst. Den var hyggelig og sjov, og selvom hovedpersonen kan være helt ustyrlig naiv og uansvarlig, så viser hun denne gang nogle lidt mere voksne og sympatiske træk, som jeg godt kan lide. En hyggelig bog, der egner sig fint som sommerlæsning.

1 thought on “Mini-shopaholic

  1. Pingback: Gode lydbogsoplæsere | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *