Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Denne bog har længe stået på min to-read-liste, men jeg har tøvet med at læse den, eftersom den har fået blandede anmeldelser, og jeg ville ikke købe en bog, jeg frygtede, jeg ikke kunne lide.

Da jeg fandt ud af, at jeg kunne låne bogen som e-bog via Ereolens nye side for engelske bøger, afgjorde det dog sagen.

‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ er skrevet af Ransom Riggs og er første bog i en serie. Hovedpersonen er den 16-årige Jacob, der som barn fascineres af bedstefarens fortællinger om sin barndom, hvor han mødte de mest fantastiske børn med sære evner. Som Jacob bliver ældre, mister han troen på bedstefarens historier, men da bedstefaren dør under mystiske omstændigheder, bliver Jacob alligevel i tvivl om, hvorvidt bedstefaren egentlig havde ret. Jacob beslutter sig for at finde frem til børnene – hvis de altså findes.

Denne bog har blandt andet fået kritik for ikke at være så uhyggelig, som billederne i bogen ellers lægger op til, så jeg var beredt på, at det ikke var en gyserhistorie.

Jeg kunne godt lide den første halvdel af bogen, som havde en mystisk, sælsom og underspillet stemning, hvor man fik fornemmelsen af, at der foregik overnaturlige ting uden dog helt at kunne forklare hvordan det hang sammen. Jacobs jagt efter sandheden er spændende, men ca. halvvejs i bogen skiftede historien stil, og det ødelagde desværre den mystiske stemning, der ellers var bygget op på det tidspunkt. Det blev mere traditionel ungdomsaction, og selvom jeg normalt godt kan lide det, så syntes jeg ikke rigtig, at det passede ind i bogens stil.

Jeg må også indrømme, at billederne i bogen ikke var nær så gode, som jeg havde forventet. Nogle af dem var mærkværdige og dragende, mens andre bare var jævnt kedelige.

Alt i alt var det en middelmådig læseoplevelse. Den første halvdel var fin, men jeg kedede mig flere gange i den anden halvdel, som på visse områder virkede forudsigelig. Jeg er glad for, at jeg lånte denne bog som e-bog, for jeg har ikke umiddelbart behov for at læse resten af serien.

 

2 tanker om "Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children"

  1. Jeg havde virkelig også en blandet oplevelse med denne bog, men den har alligevel efterladt mig undrende og jeg glæder mig derfor til, at fortsættelsen bliver oversat. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *