More Than This

‘More Than This’ er skrevet af Patrick Ness, som blandt andet har skrevet ‘A Monster Calls’ og ‘The Chaos Walking’-trilogi.

Bogen handler om den 16-årige Seth, der drukner. Senere vågner han op igen i en forladt by – delvis nøgen, da han kun er iklædt bandager på enkelte steder af kroppen. Han har ingen anelse om, hvad der er sket, men byen genkender han som der, hvor han voksede op. Han begynder at udforske stedet i håb om at finde ud af, hvad der er sket – er han død eller levende, og hvorfor er der ikke andre mennesker?

Jeg vil ikke røbe mere om handlingen, da jeg ellers frygter, at jeg vil afsløre for meget, for ‘More Than This’ er helt klart en mindfuck-bog – en bog, hvor du som læser også sidder og spekulerer på, hvad i alverden der foregår. Bedst som du tror, du har regnet det hele ud, tager historien en drejning.

At læse denne bog var i starten som at læse ‘The Shock of the Fall’. Efter et stykke tid skiftede den over, så jeg nærmere kom til at tænke på en dyster Stephen King-bog – for eksempel ‘The Gunslinger’ – men efter yderligere nogle kapitler skiftede bogen atter stil til… ja, det ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal beskrive. Stilskiftene var både interessante og frustrerende på samme tid, for jeg kunne ikke helt lure, hvor forfatteren ville hen med historien, og det betød blandt andet, at jeg desværre ikke var så grebet af historien som håbet.

Bogen var en udmærket læseoplevelse, men den var ikke specielt medrivende eller tankevækkende. Patrick Ness skriver smukt, og bogen var derfor stadig værd at læse, men jeg syntes ikke, den hverken havde den smerte, dybde eller filosofiske overvejelser som de bøger, jeg tidligere har læst af ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *