Moreta: Dragonlady of Pern

Har du fulgt med i mine boganmeldelser i løbet af de seneste år, så har du nok opdaget, at jeg er ret glad for Pern-serien af Anne McCaffrey. Det er efterhånden længe siden, jeg sidst læste en bog i serien, så nu var det på tide at komme videre!

I ‘Moreta: Dragonlady of Pern’ er Tråds cyklus næsten ovre, da en dødelig virus spreder sig med lynets hast over hele planeten. Selv de stærke drageryttere, der normalt er forskånet for sygdomme, bliver også ramt, og panikken er tæt på at sprede sig. Hvad skal man gøre, hvis der ikke er drageryttere til at beskytte mennesker og jord mod Tråd? Dronningerytteren Moreta går sammen med en række andre handlekraftige ledere om at finde en løsning, inden det er for sent.

Dette er i bund og grund en forholdsvis simpel historie om en virus, der truer med at udrydde store dele af befolkningen på planeten. Jeg var dog ret vild med denne anderledes vinkel, som jeg sjældent ser i fantasy, og jeg syntes, det var et ret interessant problem, forfatteren fik beskrevet. Historien led dog lidt under et overvældende antal personer, der skulle introduceres undervejs – især eftersom bogen så vidt jeg ved er enkeltstående. Det var lidt synd, for mindre kunne også have gjort det.

Jeg var heller ikke så vild med den måde, de forsøgte at løse problemet på. Jeg kan ikke beskrive det nærmere her, da det vil afsløre for meget, men det fik mig til at tænke over, om ikke de kunne have brugt det langt mere effektivt i sidste ende.

‘Moreta: Dragonlady of Pern’ er en fin historie krydret med en bred vifte af retfærdige og godhjertede helte, stædige og selvretfærdige ledere samt stærke drager og et enkelt kvad eller to. Holder du af Pern-verdenen, vil du sandsynligvis sætte pris på denne bog. Den er dog en anelse tam i forhold til de andre, jeg har anmeldt, så vil du prøve kræfter med Anne McCaffreys bøger, så vil jeg foreslå dig at kaste dig over ‘Drager på himlen’ eller ‘Menolly-trilogien’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *