Moskitoland

Af en eller anden grund fik jeg – helt ubevidst – valgt tre bøger med samme tema, da jeg pakkede bøger til ferien i Frankrig. I alle tre tilfælde var hovedpersonen en pige, der forsøgte at finde sin mor. Det var udgangspunktet i ‘Hvor blev du af, Bernadette’ og ‘The Secret Life of Bees’, og det var det også for ‘Moskitoland’ af David Arnold. Jeg havde medbragt bogen som e-bog på min mobil, så jeg kunne læse den, når jeg var et sted, hvor der var ventetid, og hvor jeg ikke havde en papirbog med mig. Jojo, det gælder om at optimere sin læsetid!

Bogen handler om teenagepigen Mim Malone, der efter forældrenes skilsmisse er endt med at bo sammen med faren og dennes nye kone. Men Mim hader det, og hun savner sin mor. Da hun finder ud af, at moren er syg, beslutter Mim sig for at finde frem til moren, og hun pakker derfor en taske og stikker af hjemmefra. Hun hopper på en Greyhound-bus, og så er hendes rejse startet – en rejse, der bringer mange underlige og særprægede oplevelser med sig.

Mim er en ret speciel hovedperson, og jeg havde lidt svært ved at beslutte, om jeg kunne lide hende eller ej. Hun har sine meninger og er ikke bange for at skille ud, men det er hendes venskab med en mentalt handicappet dreng, hun møder undervejs, der fik mig til at overgive mig. Deres venskab og samtaler er fantastiske. I det hele taget er det persongalleriet, der er bogens største styrke, for det er en virkelig broget flok, Mim møder på sin rejse gennem staterne.

Jeg havde valgt denne bog til min rejse, da det lød som en hyggelig roadtrip-bog, hvilket passer godt til ferielæsning. Det var dog ikke helt det, jeg fik. Bogen havde absurde og skøre scener, der nok var ment som humoristiske, men som ikke helt virkede for mig. Der var dog en del alvor i bogen – især hen imod slutningen – og dermed blev bogen en lidt surrealistisk hybrid mellem skæv humor og tragiske skæbner. Det var ikke nødvendigvis dårligt – det var bare ikke lige mig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *