Nerilka’s Story

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker Anne McCaffreys dragebøger, så selvfølgelig skulle jeg nå at læse en af hendes bøger, mens jeg stadig har fantasy som tema for læsningen. Jeg kunne tilmed slå to fluer med ét smæk, da ‘Nerilka’s Story’ også er månedens bog fra to-read-listen.

Nerilka er en ung kvinde, der vælger at forlade det trygge liv på borgen, da faderen nægter at hjælpe de andre borge, da sygdom raser og der er mangel på mad og medicin. Hun tager til Ruatha Hold, hvor hun skjuler sin identitet og i stedet hurtigt bliver accepteret som en dygtig sygeplejer. Ruatha viser dog også at ‘pleje’ Nerilka, for her finder hun både ro samt en måde at gøre sig nyttig på.

Det er en forholdsvis kort og meget simpel historie. Lidt for simpel for min smag, for jeg fik ikke rigtig mulighed for at leve mig ind i fortællingen, ligesom jeg aldrig følte, at jeg kom tæt på Nerilka. Det er synd, når nu serien ellers har mange (andre) stærke kvinder, men Nerilka kom til at virke ret anonym ved siden af. I bund og grund tror jeg, at historiens længde var dens største problem, for ideen med at beskrive problemerne, når der opstår epidemier, var ganske interessant og kunne godt foldes mere ud.

Denne bog indeholder dog to historier, hvor ‘The Coelura’ er den anden. Den sagde mig ingenting. Overhovedet. Jeg blev mere og mere forvirret, da jeg læste den. Bagefter fandt jeg ud af, at historien slet ikke hører til Pern-verdenen men tværtimod er en uafhængig scifi-serie. Jeg forstår ikke, hvorfor de to historier er trykt i samme bog – det giver ingen mening og trak ned i den samlede læseoplevelse.

Så ja – dette er første gang, jeg ikke brød mig om en bog af Anne McCaffrey. Desværre.

1 thought on “Nerilka’s Story

  1. Pingback: I februar gik tiden med… | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *