Ninefox Gambit

Forventninger:
Da ’Ninefox Gambit’ udkom, stødte jeg på adskillelige superpositive anmeldelser, så scifi-bogen røg straks på min to-read-liste. Flere år er gået, og nu fik jeg så endelig læst den efter at have glædet mig i lang tid.

Resumé:
Rumskibskaptajnen Kel Cheris falder i unåde under en kamp, da hun bruger ukonventionelle metoder. Hun får dog mulighed for genoprejsning ved at generobre et fort, men her bliver hun nødt til at alliere sig med den udøde taktiker Jedao, som aldrig før har tabt en kamp. Problemet er blot, at han blev vanvittig, inden han døde og dræbte sin egen hær. Så Cheris’ plan er umådelig dristig, for hvordan sikrer hun sig, at hun kan stole på ham?

Det bedste:
Oplægget med den kvindelige rumskibskaptajn, der bliver nødt til at samarbejde med den udøde og forræderiske strateg er meget interessant, og selve starten af bogen var derfor også spændende. Men…

Det værste:
Det er en ret forvirrende og fragmenteret historie, som virkelig deler vandene. Havde jeg sørget for at læse de seneste anmeldelser af bogen, inden jeg købte den, så havde jeg sandsynligvis ikke læst den. Den er knudret fortalt – både i opbygning og i sprog – og jeg kom flere gange til kort med hensyn til at forstå, hvad der egentlig foregik. Jeg ville måske have fået mere ud af den, hvis engelsk var mit modersmål, så jeg ville have fanget flere finurlige i sproget, men jeg er faktisk ikke sikker ud fra de anmeldelser, bogen har fået.

Kan anbefales til:
Er du til kryptisk scifi, så er denne bog sandsynligvis noget for dig. Den vandt en scifi-pris, da den udkom, og den har mange fans, men jeg er desværre ikke en af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *