Oathbringer

Forventninger:
Jeg havde ret høje forventninger til ‘Oathbringer’ af Brandon Sanderson, da de to foregående bøger i serien – ‘The Way of Kings’ og ‘Words of Radiance’ var blandt de bedste bøger, jeg læste sidste år. Jeg håbede virkelig, at niveauet kunne holde i tredje bog.

Resumé:
Jeg skriver ikke resuméer af bøger, der er en del af en serie, da jeg er bange for at røbe for meget, men du kan eventuelt læse teaseren på Goodreads.

Det bedste:
Hovedpersonerne og ikke mindst deres forskellighed er stadig et af de bedste træk ved serien. I denne bog var det interessant at se, hvordan Dalinar udviklede sig, ligesom Shallan igen-igen viste sig at rumme endnu flere spændende facetter.

Det værste:
Tempoet i første halvdel af bogen var alt for langsomt til min smag. De to forrige bøger havde generelt også et lavt fortælletempo, men jeg syntes, at det kammede helt over i ‘Oathbringer’, hvor man efterhånden kender hovedpersonerne ret godt. Der var simpelthen for lidt handling, og når der så skete noget, endte det ofte i overdrevne actionscener, hvor hovedpersonerne var (alt for) superhelte-agtige. Karakteropbygningen i de første bøger var fantastisk, men i denne bog var der for mange småsære religiøse scener, som ikke rigtig fangede mig, og alt i alt blev det desværre en smårodet affære.

Kan anbefales til:
Læste du de to første bøger i ‘The Stormlight Archive’-serien, så skal du naturligvis også læse den tredje. Forhåbentlig holder du mere af den, end jeg gjorde. Jeg krydser fingre for, at den næste bog i serien i højere grad vil fange mig (hvornår den så end bliver udgivet).

1 thought on “Oathbringer

  1. Pingback: Så gik januar og jeg… | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *