… og det kom så på ønskesedlen…

Da jeg sidste weekend skrev et indlæg om bogønsker til jul, blev jeg blandt andet opfordret til at skrive lidt om, hvad jeg selv ønsker mig.

Jeg er blandt andet glad for at læse tegneserier og har flere yndlings-serier – heriblandt Get Fuzzy og Pearls Before Swine – og begge serier optræder på ønskesedlen. Der er også blevet plads til et par albums med Nemi, som jeg mangler, og så har jeg også skrevet Xkcd på.

I år har jeg lavet en decideret ‘bøger på engelsk’-kategori, for der er en del spændende fantasybøger, der ikke oversættes til dansk, ligesom bøger på engelsk oftest er meget billigere end de danske udgaver. Her har jeg blandt andet noteret R. A. Salvatores legendariske serie om sortelveren Drizzt, som jeg har fået anbefalet af flere fantasy-interesserede venner. Af nyere bøger har jeg noteret Maggie Stiefvaters ‘Shiver’, Maria V. Snyders ‘Poison Study’, Jim Butchers ‘Storm Front’ samt Brent Weeks’ ‘The Way of Shadows’.

Der er selvfølgelig også danske bøger på min ønskeseddel, og det er en god blanding af skønlitteratur og kogebøger. ‘Kaptajn Alatriste’ af Arturo Pérez-Reverte har efterhånden stået så længe på min ønskeseddel, at jeg snart køber den selv, og så har en af mine yndlingsforfattere – Lisa See – udgivet bogen ‘Pigerne fra Shanghai’, som jeg meget gerne vil læse. Mht. kogebøger er en del af dem ret nørdede og svære at få fat på, så dem må jeg nok hellere købe selv, men jeg har da i hvert fald skrevet Claus Meyers ‘Almanak’ på, ligesom en bog om fransk simremad også har sneget sig med på ønskesedlen.

Hvilke bøger ønsker du dig? 

6 thoughts on “… og det kom så på ønskesedlen…

  1. I år tror jeg, at jeg vil ønske mig lidt flere af de mere klassiske bøger. Her de sidste par år, har jeg læst ret meget young adult (som jeg, for at være helt ærlig, nok er begyndt at blive en smule træt af…), så nu er tiden kommet til at kaste mig over noget andet. Kunne godt tænke lidt at læse mere af Jane Austen og så også “Rebecca”-bog selvfølgelig. 😛

  2. Rebecca – så må jeg straks slå et slag for 'Dræb ikke en sangfugl', 'Middlemarch' var også glimrende, og så er jeg pt. i gang med med 'De elendige', som jeg indtil videre har et ret positivt indtryk af.

  3. Maggie Stiefvaters ulve-serie er ret najs. Den er helt anderledes end den typiske YA-fiction, og der er noget meget dyrisk og dystert over det univers hun får skabt. En fuldstændig passende titel at kalde den for “Shiver” – det er også sådan jeg ser den.

    Jeg kan også anbefale Blood and Ice af Robert Masello – det er lidt mere science og nutid – men det er stadig vampyrer. Og mand, hvor de vampyrer kan være scary lige pludselig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *