Opfølgning på bogudfordringerne i 2015

I starten af året gav jeg mig selv en række udfordringer på bogfronten i 2015.

Jeg skulle både læse:

 • minimum 8 (ulæste) bøger fra BBC’s liste over 100 bøger, du bør læse
 • mindst 8 bøger, jeg har læst før
 •  mindst 8 fagbøger
 • flere bøger fra hylderne og samtidig kun købe én bog for hver tredje ulæste bog fra hylderne, jeg fik læst

… og derudover skulle jeg være mere spontan og ikke planlægge min læsning flere uger frem, som jeg tidligere har gjort.

Hvordan går det så nu?
Nu er der gået et halvt år, og så er det oplagt at gøre status. Lad os tage dem enkeltvis:

8 bøger fra BBC’s liste
Jeg har et lille forspring i denne udfordring, da jeg har læst fem bøger indtil videre: “The Secret Garden”, “The Lovely Bones”, “Tornfuglene”, “Little Women” og “Guards! Guards!”.

8 genlæsninger
Her lagde jeg hårdt ud med at genlæse Narnia-bøgerne i juleferien – herunder de fire af dem efter nytår, og i løbet af de første måneder fik jeg også læst “Vindens navn” og “Kongedræberen”.

8 fagbøger
Her har jeg læst fire bøger, der spænder lige fra historie og sociale medier til katte og krisekommunikation. Jojo, alsidig læsning 🙂

Læs flere bøger fra hylderne
Denne udfordring tyvstartede jeg faktisk på allerede i slutningen af oktober sidste år, og den overholder jeg stadig. I maj måned havde jeg dog den vildeste lyst til at shoppe bøger, men det lykkedes mig at holde lysten i ave og vente pænt til slutningen af juni, hvor jeg havde sparet sammen til en ny bogstabel. Den venter jeg pænt på pt, men lige så snart den ankommer med posten, skal jeg nok lave et indlæg om det. Indtil videre er planen, at jeg fortsætter med denne udfordring minimum frem til slutningen af oktober – og muligvis også året ud.

Begræns planlægningen af læsningen
Se, denne udfordring har været lige så svær, som jeg forventede. Jeg elsker nemlig at planlægge, men frem til starten af juni lykkedes det mig at begrænse mig, så jeg kun planlagde 1-2 bøger frem. I løbet af juni har jeg dog ikke kunnet overholde det – blandt andet fordi jeg er gået i ferieplanlægnings-mode, så lige nu overholder jeg altså ikke denne udfordring. Ved ikke helt, om jeg vender tilbage til udfordringen, eller om jeg dropper den. Det er jo fjollet at tvinge sig selv til IKKE at planlægge, når nu jeg synes, det er så hyggeligt.

Hvordan går det med dine bogudfordringer – hvis du har nogen?

8 thoughts on “Opfølgning på bogudfordringerne i 2015

 1. Godt gået med dine udfordringer og med at holde dig fra at shoppe alt for mange bøger 🙂

  Jeg synes egentlig det går okay. Jeg har blandt andet tilmeldt mig The Mount TBR Reading Challenge, hvor der er forskellige niveauer og jeg har meldt mig til det niveau hvor man skal læse 60 bøger i løbet af året. Indtil videre går det okay, men et år er lang tid at planlægge sin læsning for, så de bøger jeg har valgt i slutningen af sidste år, er ikke nødvendigvis dem jeg har lyst til at læse i år og de valgte bøger passer sjældent ind i mine månedlige læsetemaer, som jeg ellers holder rigtig meget af.

  • Mange tak 🙂
   Jeg kender godt det med at planlægge i forhold til månedstemaer samt en anden stabel bøger, man også skal læse. Den udfordring havde jeg sidste år, og det var en af grundene til, at jeg valgte lidt løsere bogudfordringer i år samt en decideret udfordring om ikke at planlægge for meget 🙂

 2. Godt gået! Og ja, du skal da også bare droppe den sidste, hvis den ikke giver mening for dig mere. Sådan nogle ting kan godt ændre sig fra man skriver målet til man skal udføre dem 🙂

  • Mange tak! Det overvejer jeg i hvert fald. Selvom jeg gik død i planlægningen sidste år (hvor der simpelthen var for meget, der skulle tages hensyn til), så tror jeg, at jeg vil tillade mig selv lidt mere planlægning fremover. Der skal stadig være plads til spontane indfald, men når nu jeg elsker at strukturere læsningen, så ville det være fjollet at undvære den glæde 🙂

 3. Pingback: Bogindkøb til sommerlæsningen | Den Lille Bogblog

 4. Pingback: Året der gik og velkommen til 2016 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *