Oprør

Dette er en bog, som jeg har glædet mig meget til at læse. Faktisk har jeg haft den liggende på boghylden i flere måneder og ventet bevidst med at læse den, for det var hyggeligt at gå og glæde sig til den.

‘Oprør’ af Suzanne Collins er tredje og sidste del i trilogien, som kendes under navnet ‘The Hunger Games’ efter den engelske titel på den første bog. Jeg har tidligere læst de to første bøger på dansk (‘Dødsspillet’ og ‘Løbeild’) og kan kun anbefale disse to bøger.

Nu er dette som sagt sidste del af en trilogi, så jeg vil ikke komme ind på selve handlingen, da det vil ødelægge læseoplevelsen af de to første bøger. Jeg vil til gengæld gerne fortælle overordnet om min oplevelse af bogen og serien som helhed.

‘Oprør’ er en fin afslutning på en fantastisk trilogi. Den var ikke helt så fængslende som de to første, men jeg vil ikke sige, at jeg var skuffet. På den ene side kunne jeg godt have tænkt mig lidt flere positive scener i løbet af bogen, og på den anden side var det dejligt, at det ikke kammede over i Hollywood-lykke. Denne bog er mindst lige så barsk som de foregående – ja faktisk værre. Som læser bliver du trukket gennem sorg, fortvivlelse, frustration og lede, hvor de små glimt af lykke er flygtige og få.

Jeg savnede mere drive og selvstændighed hos hovedpersonen, og bogen virkede ind imellem lidt rodet i opbygningen. Samtidig havde jeg lidt samme følelse som da jeg læste den sidste Harry Potter-bog – det var de samme personer, der var med, men settingen var en helt anden, og personerne blev presset i et endnu større omfang end tidligere.

Det er en rigtig god serie, og jeg vil kraftigt anbefale dig at læse den – ikke kun fordi du godt kan forberede dig på en del skriverier om serien, når filmatiseringen af den første bog får premiere til marts næste år, men også fordi denne serie er blandt de første bøger i den dystre sci-fi genre, som vi godt kan forvente vil få mere opmærksomhed de kommende år.

6 thoughts on “Oprør

  1. Øhhhh, version?
    Hvordan finder jeg ud af hvilken version jeg har? Og kan min manglende opdatering af IE mon have noget at gøre med problemerne? Det er bare først begyndt her på det sidste, sååå?!?

  2. Michelle – når du er logget ind i WP-kontrolpanel, så står det i nederste højre hjørne 🙂

    Det er muligt, at en opdatering i IE kan afhjælpe det. Selv bruger jeg Firefox, når jeg logger ind i WP, og der plejer ikke at være problemer.

  3. Frk. Bibo – det tror jeg ikke, du vil fortryde 🙂

    Jep, jeg er spændt på resultatet! Jeg er lidt bange for, at filmen bliver lidt for poppet i forhold til bogen, men lad os nu se…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *