Opsamling på årets bogudfordringer 2017

Det er den 31. december – årets sidste dag – og det er tid til at kigge tilbage på bogåret 2017. I starten af året valgte jeg en række bogudfordringer, og hvordan gik det så med dem?

Goodreadsmål: 150 læste bøger
Jep, det nåede jeg. Faktisk nåede jeg at læse 172 bøger, så det er jeg ganske godt tilfreds med – især da jeg ikke fik læst så meget i de sidste par måneder.

Kvartalstemaer
Jeg indførte kvartalstemaer for læsningen i 2017. Jeg har tidligere haft månedstemaer, men det blev lidt for fastlåst til min smag, så det var bedre at brede det ud til fire store temaer. Jeg ønskede at læse mindst otte bøger inden for hvert kvartalstema, og det må man sige, at jeg fint klarede. I de fire kvartalstemaer fik jeg således læst:

Første kvartal: Historiske romaner – 11 bøger
Andet kvartal: Eventyr                    – 17 bøger
Tredje kvartal: Sci-fi                         – 17 bøger
Fjerde kvartal: Horror                     – 17 bøger

Jeg er positivt overrasket over, hvor mange ‘kvartalsrelaterede’ bøger, jeg fik læst – det havde jeg ærlig talt ikke regnet med. Og det føltes på ingen måde som et pres men mere som en perfekt mulighed for at kigge bogreoler og biblioteket igennem for bøger, der passede til læsetemaerne. Det er ikke sidste gang, jeg har denne type udfordring!

Læs en bog fra de første sider på to-read-listen på Goodreads
Min sidste bogudfordring var, at jeg hver måned skulle en bog fra en af de fem første sider på min to-read-liste på Goodreads. Den liste er efter min mening lidt for lang, og jeg har en tendens til at glemme alt om dem, jeg tilføjede for flere år siden, så dette var en glimrende anledning til at få ryddet lidt ud på listen.

De fleste af bøgerne blev efterfølgende anmeldt, og anmeldelserne finder du herunder.

Januar: ‘Days of Blood & Starlight’
Februar: ‘Tænk på et tal’
Marts: ‘Den sidste mohikaner’
April: ‘Dealing with Dragons’
Maj: ‘The Book of Lost Things’
Juni: ‘Seraphina’
Juli: ‘Graceling’
August: ‘Krig og fred’
September: ‘Parasite’
Oktober: ‘Croak’
November: ‘Alice in Zombieland’
December: ‘Englefald’

Og apropos Goodreads så tjek også mit år på Goodreads.

Om et par dage afslører jeg bogfordringerne for 2018. Indtil da vil jeg blot ønske dig et godt nytår. Jeg håber, at du har haft en godt læseår, og at dit 2018 bliver fyldt med lykke og bogoplevelser.

4 thoughts on “Opsamling på årets bogudfordringer 2017

  1. Det er jo gået super godt! Jeg har ikke helt fået opfyldt alle mine, og går nu og ruger over hvad dette års udfordringer skal være 🙂

    • Ja, jeg er også godt tilfreds. Jeg har ikke været så opfindsom med dette års bogudfordringer, men til gengæld tror jeg, at det er et godt valg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *