Poison Study

listen over bøger, jeg vil læse i år, står denne fantasybog, som flere danske bogbloggere har skrevet meget positive anmeldelser af de seneste år. Jeg prøvede dog at holde forventningerne på det jævne, da jeg gik i gang med at læse, og det viste sig at være en god idé.

‘Poison Study’ er den første bog i en trilogi skrevet af Maria V. Snyder. Hovedpersonen, den unge kvinde Yelena, er anklaget for mord på generalens søn, og hun skal snart henrettes for sin udåd. I sidste øjeblik bliver hun dog tilbudt benådning, hvis hun vil tage jobbet som mundskænk for kommandøren, og hun vælger at takke ja.

Livet som mundskænk er dog ikke en dans på roser, for folk ser skævt til Yelena eller vil ikke bruge tid på at blive venner med hende – hun dør jo nok snart af forgiftning. Men den største udfordring er dog generalen, der ikke vil acceptere, at Yelena slipper ustraffet for at myrde hans søn, og hun opdager snart, at hans folk sniger sig rundt på slottet – ivrige efter en chance for at myrde hende. Yelena får brug for al sin snilde og snarrådighed, hvis hun skal overleve jobbet som mundskænk…

Lad mig starte med at sige, at denne bog blev læst på meget kort tid. Den er lettilgængelig, og jeg slugte den hurtigt. Bagefter sad jeg tilbage med en lidt tom fornemmelse, for det var lidt som om, der manglede noget.

Jeg savnede mere dybde i historien. Jeg havde gerne set, at forfatteren havde dykket dybere ned i gift-universet, for dette er en af de ting, som adskiller denne bog fra mange andre fantasybøger. Samtidig var der også flere relationer mellem personerne, der ændrede sig markant undervejs, uden at det blev forklaret særlig grundigt. Det virkede utroværdigt. I det hele taget kunne forfatteren sagtens have gjort bogen 100 sider længere – kun for at fylde mere baggrund på og give personerne tid til at udvikle sig – og det er altså sjældent, at jeg siger det om bøger, for ofte trænger bøger i højere grad til at få luget ud i ‘darlings’ og unødigt fyld.

Yelena er en gæv pige, men i betragtning af, at hun har siddet i fangehullet i lang tid, så er det utroligt, så hurtigt hun kommer efter det – både fysisk og psykisk. Desuden er hun så klog og übersej til mange ting, at det bliver lige lovlig utroværdigt. Jojo, jeg elsker kvindelige helte, men det var lidt for let for hende.

Jeg slugte som sagt denne bog på kort tid, og jeg har da også planer om at læse de efterfølgende to bøger, men jeg var altså ikke så fortryllet af denne bog som mange andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *