Read-A-Thon – de sidste forberedelser

Jeg deltager som sagt i efterårs-udgaven af Dewey’s Read-A-Thon, og jeg skrev for et par dage siden et indlæg om hvilke bøger, jeg vil læse denne gang. Men det er ikke kun bøgerne, jeg udvælger på forhånd – jeg har også gjort mig en række overvejelser i forbindelse med de praktiske forhold i forbindelse med læse-eventen.

Mad og drikke
Det siges jo, at uden mad og drikke duer helten ikke, og det samme gælder under en readathon. Det er en god idé at planlægge maden på forhånd, så man ikke skal bruge for meget tid i køkkenet. Nu har jeg også en madblog og vil derfor nyde at bruge madlavningen som et lille afbræk fra læsningen, men går du all in på læsningen, så sørg for at lave så meget som muligt på forhånd.

En af mine personlige favoritter mht. hurtig madlavning er ovenstående friske forårsruller, men har du i det hele taget brug for lidt inspiration til hurtig madlavning, så havde jeg faktisk på et tidspunkt et tema om hurtig mad i hverdagen. Du er dog også velkommen til at surfe rundt på madbloggen for at se, om der er et eller andet, der frister.

Husk at drikke nok væske under readathonen. Jeg har tænkt mig at drikke vand + cola light, og mon ikke der også bliver plads til et par kopper te ud på aftenen.

Søde sager
Der er mange, der har sørget for et solidt lager af søde sager til readathonen. Her tror jeg, at jeg holder lidt igen, for jeg har ikke brug for at snacke så meget i løbet af dagen. Men jeg finder nok lidt god chokolade frem. Til gengæld overvejer jeg at bage en kage om formiddagen, som jeg kan nyde et stykke af i løbet af eftermiddagen eller aftenen. Når du ikke at bage, inden readathonen går i gang, men får pludselig lyst til noget bagværk, så kan du prøve at lave en kopkage i mikroovnen. Her er opskrifterne på en dadelkage med karamelsauce samt en chokoladekage med kaffe og nødder.

Motion
Jamen skal vi ikke sidde stille, når vi læser? Jojo, men personligt bliver jeg bims af at sidde stille i længere tid ad gangen. Jeg har derfor tænkt mig at motionere om formiddagen, og så regner jeg med at lave nogle øvelser ca. hveranden time – for eksempel armbøjninger, mavebøjninger, små dansesessions eller hvad jeg nu finder på. Jeg ved, at andre bogbloggere, der har deltaget, også har afbrudt læsningen for at gå en tur (motion og frisk luft på samme tid – god idé). Hvis du ikke vil afbryde læsningen, kan du evt. kombinere det med en lydbog – dem kan du låne gratis via netlydbog.dk, hvis dit lokale bibliotek er med i ordningen.

Behagelige omgivelser
Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du får lavet en god læsezone. Hvad mener jeg med det? Sørg for at fjerne forstyrrende elementer (tændt fjernsyn, kimende telefoner m.m.) og lav et hyggehjørne i sofaen med bløde puder og/eller tæpper. Har du kat (eller katte), bliver de sikkert tiltrukket af de bløde, hyggelige omgivelser, men det gør jo ikke noget – katte er fantastiske læsepartnere!

Det er sådan cirka det. Så er det bare om at vente til lørdag, hvor Read-A-Thon går i gang. Du kan følge med i min læsning her på bloggen under hele arrangementet, og mon ikke også jeg vil være lidt aktiv på Twitter og Goodreads.

11 thoughts on “Read-A-Thon – de sidste forberedelser

  1. Sikke en god gennemgang 🙂 jeg synes det lyder så hyggeligt med read-a-thon, men med 2 små børm og en fætter-kusinefest i morgen er der ikke den mindste mulighed for at deltage 🙁 måske om 18 år 😉

  2. Snacks er gjort klar, jeg har rester fra i går, katten har indfundet sig i sofaen og jeg er SÅ klar på at starte om små tre kvarter. 😀
    Mine pauser kommer til at gå med opdateringer og cheerleading, ligesom sidste gang. Det fungerede perfekt for mig. Jeg har også lånt en lydbog for at få små afbræk mens jeg varmer mad eller lign. men stadig kan nyde en bog. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *