Revival 1 – HC

revival

Jeg deltog i Dewey’s Read-a-Thon i weekenden, og den første bog, jeg kastede mig over, var ‘Revival 1 – HC’, der er en hardcover udgave af de to første bind i serien.

‘Revival’ er lavet af Tim Seeley og Mike Norton og foregår i en mindre by i Wisconsin, hvor de døde pludselig rejser sig igen for at vandre blandt de levende – ikke som hjernespisende zombier men som udøde, der forsøger at fortsætte det liv, de var i gang med at leve inden dødsfaldet. Den unge betjent Dana bliver sat på sagen, for ikke alene er det et mysterium, hvordan og hvorfor de døde pludselig vender tilbage – det giver også visse komplikationer, for det er langt fra alle de genopstandne, der er ved deres fulde fem nu. Og da der samtidig sker et mord…

Det er lang tid siden, jeg første gang læste om denne bog, så jeg blev faktisk lidt overrasket over, at vinklen mht. de udøde var så anderledes i forhold til de klassiske zombier, som man blandt andet kan opleve i ‘The Walking Dead’-serien. Men det gjorde slet ikke noget, for det var også ret interessant at se, hvor akavet og underligt, det ville være, hvis de døde vendte tilbage til deres familier. Det er skam ikke problemfrit – slet ikke når de døde ikke nødvendigvis er helt, som man huskede dem.

Der er brugt tid og hjerteblod i tegneprocessen, og det er en sand fornøjelse at se de detaljerede og gennemarbejdede tegninger. Så skal man ikke lade sig skræmme af, at der naturligvis også er nogle blodige scener hist og pist… 😉

Jeg skulle lige vænne mig til historien, og der var også et par gange, hvor jeg blev forvirret under læsningen, da der var et par twists undervejs. Som regel gik der ikke så lang tid, før brikkerne faldt på plads igen, og stille og roligt begyndte jeg at holde af bogen. Det gjorde naturligvis heller ikke noget, at der er et par ret cool kvindelige hovedroller i bogen, der – selvom de er søstre – er ret forskellige. I starten havde jeg lidt svært ved at se forskel på de to, men det blev bedre i løbet af bogen.

Dette er en ret fyldig graphic novel, der har meget på hjerte, og det var en positiv overraskelse. Trods temaet med de levende døde så er dette ikke en light graphic novel, som er hurtig at læse – slet ikke hvis du ligesom jeg nyder, når der er gjort noget ud af tegningerne.

Helt sikkert en serie jeg vil læse videre i på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *