Rosens hævn

For nylig faldt jeg over denne historisk-inspirerede bog hos Ereolen.dk, og den lød tilpas spændende til, at jeg valgte at låne den som lydbog, så jeg kunne høre den på mine togture.

‘Rosens hævn’ er skrevet af Nicole Galland og handler om kejseren, der leder efter en passende brud. Hans troubadour – den sjove, kække og meget charmerende Jouglet – foreslår den unge kvinde Lienor. Der er dog bare det problem, at Lienor ikke kommer fra en rig adelsfamilie, så Jouglet sørger for, at Lienors bror, Willem, bliver kaldt til hoffet. Her er det nemlig troubadourens plan, at Willem skal imponere kejseren så meget, at kejseren bliver overbevist om, at et ægteskab med Lienor vil være en fremragende idé.

Men der er folk i hoffet, der har helt andre planer, og snart begynder rænkespillet. Willem, der blot er en naiv ung mand, bliver snart fanget i et net af forviklinger, og det bliver ikke lettere af, at han også er ved at forelske sig… i den forkerte…

‘Rosens hævn’ er en underholdende og ligetil fortælling om kærlighed og intriger. Selvom der bestemt er dramatiske scener, så blev jeg aldrig rigtig bekymret for, at det ville gå grueligt galt, for der var noget letbenet og forudsigeligt over fortællingen. Det gjorde ikke bogen dårlig – det var faktisk en ganske hyggelig læseoplevelse – men den kom aldrig helt derop, hvor jeg for alvor blev grebet af historien.

Mange af personerne er lette at holde af eller i det mindste at forstå, men Willem irriterede mig dog en del. Han er så tindrende naiv og endimensionel, at jeg ærlig talt var temmelig træt af ham til sidst.

‘Rosens hævn’ er for dig, der gerne vil have et historisk drama med masser af kærlighed og intriger. Selvom historien er letbenet og forudsigelig, så har den lidt mere at byde på end for eksempel ‘Dronningens dame’, der stilmæssigt minder lidt om den.

4 tanker om "Rosens hævn"

    • Den er historisk-inspireret – dvs. det er ren fiktion, så den er ikke historisk korrekt og foregår derfor ikke på et bestemt tidspunkt.

      Og troubadourens grund kan jeg ikke afsløre uden samtidig at afsløre for meget af historien 🙂

    • Det var en ganske hyggelig læseoplevelse – kan godt anbefales, selvom den måske er lidt forudsigelig på nogle punkter.

      Tak og i lige måde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *