Royal Assassin

‘Royal Assassin’ er anden bog i ‘Farseer’-trilogien af Robin Hobb. Jeg har tidligere anmeldt ‘Asssassin’s Apprentice’.

Da dette er anden bog i en serie, kan jeg ikke bringe et resumé, da det vil afsløre for meget af handlingen fra den første bog. Jeg holder mig derfor til at opridse de gode og knapt så gode sider ved bogen.

Bogen er ligesom forgængeren velskrevet – sproget flyder let, og Robin Hobb er god til at opbygge en interessant og nuanceret verden. Tempoet er dog alt for sløvt – et problem der til dels også gjorde sig gældende i den første bog, men som er særligt tydeligt i ‘Royal Assassin’. Det ærgrer mig, for bogen ville være så meget bedre, hvis man skar 100-200 sider fra.

Jeg savnede også lidt mere fremgang i historien i det hele taget. Det er som om, at alting står i stampe i denne bog – som om der ikke rigtig må ske så meget, fordi det skal gemmes til tredje og sidste bog.

Hovedpersonen Fitz er en anelse vag og tøvende, og det var derfor en langt større fornøjelse at opleve flere af de nye personligheder, som denne bog bød på. Især den unge prinsesse viste sig at være selvstændig og handlekraftig.

Det ærgrer mig som sagt, at denne bog er så langsom og handlingslammet, for ‘Assassin’s Apprentice’ havde et brag af en afslutning og formåede i den grad at fange mig. Efterfølgeren havde desværre ikke samme effekt, selvom jeg nu hyggede mig med at læse den.

Jeg håber på at komme i gang med tredje og sidste bog i juleferien, men jeg er lidt intimideret af bogens tykkelse, for den er på 750 tætskrevne sider. Man skulle tro, at Robin Hobb og Patrick Rothfuss var i familie… *suk*…

2 thoughts on “Royal Assassin

  1. Robin Hobb er godt nok blevet meget populær her det sidste halve årstid. Det lyder som en forfatter jeg gerne vil prøve på et tidspunkt, men som med alle produktive forfattere er problemet altid hvor man skal starte 🙂 Jeg kan se hun har skrevet en enkeltstående roman og den havde jeg tænkt mig at starte med når jeg kommer så langt 🙂

    • Ja, det er lidt pudsigt, at hun har fået sådan et boost gennem det sidste års tid, når nu hun har skrevet i mange år efterhånden. God idé med den enkeltstående bog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *