Ruby Red

Jeg har set en del positive anmeldelser af denne bog – faktisk så mange, at jeg til sidst ikke kunne nære mig og købte bogen. Det var dog først og fremmest på grund af bogens tema, at jeg blev fristet. Omdrejningspunktet i denne bog er nemlig tidsrejser, og som nævnt under min anmeldelse af ‘22.11.63’, så er det et emne, jeg finder ret fascinerende.

‘Ruby Red’ er første del i en trilogi skrevet af Kerstin Gier. Bogen handler om den 16-årige Gwyneth, som lever et rimelig normalt liv, indtil hun pludselig opdager, at hun kan rejse i tid – og ikke har kontrol over det! Og det er en stor fejl, for det var meningen, at det var hendes kusine, Charlotte, der ville arve evnen til at rejse i tiden. Nu er der vendt op og ned på tingene, og Gwyneth skal hurtigst muligt lære at begå sig i fortiden, så hendes mor tager hende med til den hemmelige loge for tidsrejsende. Logen er hjemsted for mange hemmeligheder, og Gwyneth begynder at få en mistanke om, at der måske var en god grund til, at moren ikke virkede særlig begejstret, da Gwyneths evne til at rejse i tid pludselig viste sig. Der er noget galt – men hvad? Hvem kan hun stole på?

Hemmeligheder og konspirationer ligger hele tiden og lurer i baggrunden af denne bog, og på den ene side er det med til at gøre historien mere spændende, men på den anden side bliver det ind imellem også lidt irriterende. Jeg synes for eksempel, at moderens modvilje over for logen og Gwyneths nye rolle bliver trukket i langdrag og godt kunne være skrevet bedre.

Jeg hyggede mig fint, da jeg læste bogen, men jeg ærgrede mig over, at den var så kort og enkel. Her var der virkelig mulighed for, at forfatteren kunne rulle sig ud og spinde et net af gåder og fylde masser af detaljer på, uden at det ville virke overvældende. I stedet havde forfatteren valgt at skrive en rimelig simpel og letlæselig fortælling, og selvom det er en ungdomsbog, så havde jeg håbet på lidt mere. Heldigvis er slutningen ganske godt skruet sammen, og den reddede lige en ekstra stjerne hos mig, så nu har jeg bestilt de to sidste bøger i serien.

6 tanker om "Ruby Red"

  1. Åh, det er virkelig en bog, jeg gerne vil eje og læse (ok, det smukke cover frister også lidt :p). Og det lyder som om den, trods sine fejl, er ganske anbefalelsesværdig? 🙂

  2. Mja… altså, jeg svinger mellem 3 og 4 på Goodreads (pt. står den på 4, men jeg overvejer kraftigt at skifte til 3). Slutningen trækker bestemt om, men jeg syntes, jeg brugte lidt for megen tid med at ærgre mig over, hvor meget potentiale historien havde – men som forfatteren ikke rigtig udnyttede. Der var perioder, hvor der ikke skete så meget, og hvor historien blev lige lovlig simpel. Jeg regner med at læse videre i serien inden længe, og jeg er spændt på, om der kommer mere kød på fortællingen.

  3. Jeg har kun givet den 2 stjerner på goodreads, så du er da 'sødere' end jeg var. Jeg synes sproget var patetisk, og den var flere steder langtrukken og dårligt skrevet, desværre. Men ja, coveret er ganske fint, det er nok det jeg bedst kan lide ved bogen 😀

  4. Hehe! Jeg synes, det var ok underholdning, men ja, den er noget langtrukken. Det irriterede mig, at forfatteren ikke udnyttede alle de muligheder, der var for at tilføre flere lag til historien, men jeg syntes, at bogen havde en glimrende slutning, der gav mig lyst til at læse videre.

  5. Pingback: Emerald Green | Den Lille Bogblog

  6. Pingback: Sapphire Blue | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *