Scarlet

Dette er efterfølgeren til Cinder’, som jeg læste tidligere i år. Bøgerne er skrevet af Marissa Meyer og er en del af en serie, der endnu ikke er afsluttet.

Jeg vil ikke komme så meget ind på handlingen her, da det vil afsløre for meget af handlingen fra den første bog, men jeg vil opridse en række plusser og minusser ved bogen samt sammenligne den med den første bog i serien.

‘Scarlet’ er som sagt en fortsættelse, men der er også mange nye personer med i denne bog, og derfor bliver læseoplevelsen også noget anderledes. Hvor ‘Cinder’ er simpel, ligetil og fyldt med blomstrende kærlighed, er ‘Scarlet’ lidt mere kompliceret og indeholder desuden noget af den baggrundsviden, som ‘Cinder’ ind imellem manglede. ‘Scarlet’ kan også virke lidt rodet i forhold til den første bog, da bogens kapitler skifter mellem at have hhv. Scarlet eller Cinder som omdrejningspunktet for historien. Jeg syntes ikke, det var forvirrende, men jeg kan godt forstå, hvis det kan irritere andre.

Jeg syntes, det var en fordel, at der var mere baggrundsviden i denne bog, men bogens største force var nu de ekstra detaljer, der kom med, da historien for alvor udviklede sig. Her syntes jeg, at forfatteren var ret kreativ mht. hvordan hun havde opbygget denne verden og inddraget forskellige eventyr.

Til gengæld er Scarlet ikke lige så let af holde af som Cinder. Scarlet er lidt for naiv og impulsiv til min smag, og hun gør en række tåbelige ting. Men eftersom Cinder stadig er med, så gjorde det mig ikke så meget.

Jeg har givet begge bøger ret gode ratings på Goodreads – men jeg er lidt usikker på, hvilken af bøgerne der er bedst. Pt. er det ‘Scarlet’, men det kan være, jeg ændrer mening igen. Jeg elsker kombinationen af scifi og eventyr, og selvom historierne er rimelig simple, så synes jeg, det fungerer fint for disse ungdomsbøger.

 

2 thoughts on “Scarlet

  1. Pingback: Bogindkøb – før og efter jul | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Sofies verden | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *