Shades børn

Det er efterhånden mange år siden, jeg læste Abhorsen-serien af Garth Nix, men selvom han er en ret flittig forfatter, er det faktisk de eneste af hans bøger, jeg har læst. Indtil nu, for lige inden jul hørte jeg denne lydbog.

‘Shades børn’ foregår i en fjern fremtid, hvor alle mennesker over fjorten år er forsvundet. Børnene holdes som slaver af overherrerne, der er væsner fra en anden dimension, men så snart de fylder fjorten, bliver de slagtet. Modstanden mod overherrerne vokser – anført af den mystiske Shade, der er den eneste voksen, der er tilbage – men det er farligt at kæmpe mod overmagten, og mange dør i forsøget…

Denne bog var lidt af en kamp at komme igennem, for jeg kedede mig utrolig meget undervejs. Oplægget er ellers interessant nok – en mørk, dyster og trist verden, hvor alting ser håbløst ud for de børn, som stadig lever, og hvor fremmede væsner har den fulde kontrol.

Jeg tror, det først og fremmest skyldes personerne i bogen, der aldrig rigtig blev levende og nærværende for mig – måske fordi flere af dem er distancerede og følelseskolde. Jeg manglede nogen at holde af og holde med, men personerne virkede fjerne og lidt ligegyldige. Shade mistede jeg helt respekten for i løbet af historien, og selvom det giver et interessant twist til historien, så hjalp det ikke just på min læseglæde.

Stilen er utrolig dyster i forhold til, at det er en ungdomsbog, og det er ikke umiddelbart en bog, jeg vil anbefale til børn – eller anbefale i det hele taget.

2 thoughts on “Shades børn

  1. Mange tak! Jeg var ret overrasket over, hvor træls en læseoplevelse det var – jeg havde forventet noget andet (og bedre), men det kan selvfølgelig være, at det var en enlig svale. Har stadig planer om at læse flere af hans bøger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *