Siege and Storm

Dette er anden del i ‘The Grisha’-serien af Leigh Bardugo. Første bog – ‘Shadow and Bone’ – læste jeg i 2014.

Jeg vil ikke bringe et resumé af handlingen i ‘Siege and Storm’, da det vil afsløre for meget ift. den første bog i serien. I stedet opsummerer jeg, hvordan min læseoplevelse var – blandt andet sammenlignet med ‘Shadow and Bone’.

‘Siege and Storm’ virkede som en mere gennemarbejdet bog. Hvor den første bog var lang tid om at komme ordentligt i gang og til tider mindede for meget om andre lignende fantasyserier, så virkede ‘Siege and Storm’ som en bog med et selvstændigt og spændende univers, der fik lov til at udfolde sig yderligere.

Jeg kunne godt lide, at der var et par twists undervejs, og at persongalleriet udvidede sig til blandt andet at omfatte en så interessant person som Sturmhond. Han gav en fantastisk vildskab og uforudsigelighed til historien.

Der var perioder, hvor der var lige lovlig stille, men jeg syntes ikke, det gjorde så meget, da det gav en større kontrast til de meget actionmættede scener.

Serien har helt klart udviklet sig positivt. Jeg var lidt tøvende, da jeg anmeldte ‘Shadow and Bone’, for jeg kunne ikke finde ud af, om jeg havde overvurderet serien, men efter at have læst ‘Siege and Storm’ har jeg bestilt den tredje og sidste bog, som jeg nu venter (utålmodigt) på.

4 thoughts on “Siege and Storm

  1. Jeg er ved at læse serien på dansk – så er lidt bagefter, men jeg deler fuldstændig din holdning. Var også lidt lunken efter 1. bog, men kan faktisk rigtig godt li’ serien nu hvor jeg har læst bog 2 – så bog 3 kan bare komme an! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *