Skyggelandet

Jeg lovede mig selv en tur på biblioteket i denne måned, og her fandt jeg en fin stabel bøger – blandt andet ‘Skyggelandet’ af Taichi Yamada. Bogen har været på min biblioteks-huskeliste så længe, at jeg ikke kan huske, hvordan jeg faldt over den i første omgang.

Bogen handler om Harada, der arbejder som skriptforfatter til tv-serier. Han blev for nylig skilt og bor nu alene i en kontorbygning i Tokyo. En aften bliver han opmærksom på, at han er helt alene i den store bygning… og så alligevel ikke, for pludselig dukker der en småberuset kvinde op, der gerne vil have selskab. Harada afviser hende, men fortryder det. Kort tid derefter opsøger han den bydel, hvor han boede sammen med sine forældre, inden de døde, da han var 12 år. Her møder han et ægtepar, der ligner dem på en prik og også opfører sig som dem. Harada er overrasket, men han bliver ved med at opsøge dem i længslen efter forældrenes omsorg.

‘Skyggelandet’ er en stille og enkel historie, der alligevel vokser undervejs og gør læseren nysgerrig. Hvad er det, der foregår? Hvem er det ægtepar, Harada møder? Og hvad med kvinden, der dukkede op en aften? Forfatteren bygger en historie op, der – måske – ikke er så overraskende, når det kommer til stykket, men alligevel har sin helt egen charme på den der underspillede, japanske måde. Jeg kan især godt lide den stemning, han opbygger – en lidt knugende atmosfære, hvor man kan fornemme, at noget er helt galt, men alligevel ikke er helt klar over, hvor faren kommer fra.

En simpel men glimrende historie, som kan anbefales.

2 thoughts on “Skyggelandet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *