Skyggens lærling

Som jeg tidligere har nævnt, så låner jeg en del lydbøger og især fantasy, som jeg hører, når jeg går på arbejde, rejser med bus/tog eller køber ind. En af de bedste fantasyserier, jeg indtil nu har hørt, er Skyggens Lærling, der er skrevet af John Flanagan. Den tiende bog i serien udkommer på engelsk her i efteråret, og indtil videre er jeg nået til den femte bog.

Serien handler om den unge dreng, Will, der er for lille og klejn til at blive optaget på ridderskolen. I stedet bliver han udvalgt til at være lærling hos kongens bistre ranger, og livet som ‘skygge’ viser sig hurtigt at være langt mere interessant og udfordrende, end han havde forventet.

Det er en spændende historie med sympatiske hovedpersoner og stærke venskaber. Der er plads til ærlighed og sund fornuft, og det er et dejligt alternativ til mange af de danske fantasyromaner, hvor svig, ondskab, narcissisme og dumhed præger en stor del af persongalleriet. Det er lidt en feel good-serie, for det bliver aldrig rigtig farligt for hovedpersonerne, og indtil videre har der heller ikke være udpræget sørgelige scener, men den er usædvanlig hyggelig at høre, og Esben Hansen gør det godt som oplæser.

7 thoughts on “Skyggens lærling

  1. Pingback: Halt i livsfare | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Løsepenge – Skyggens Lærling nr. 7 | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: Turneringen i Gorlan | Den Lille Bogblog

  4. Pingback: De uønskede – Våbenbrødre 1 | Den Lille Bogblog

  5. Pingback: Skorpionbjerget – Våbenbrødre 5 | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *