Skyggesider

Denne bog lånte jeg spontant, da jeg faldt over den på Ereolen.dk. Jeg var lidt spændt på, om den var noget for mig, for jeg havde på fornemmelsen, at det var knald eller fald med denne bog.

‘Skyggesider’ er skrevet af Christina Bonde og handler om den unge kvinde Tricia, der lever et ret almindeligt liv sammen med sin mand og barn. Hun begynder dog at drømme om en fremmed mand, og drømmene bliver efterhånden så realistiske, at hun får svært ved at skelne virkelighed og fantasi fra hinanden. Tricia trækkes længere og længere ind i et spind af fortielser og fristelser, hvor hun forsøger at finde ud af, hvad der foregår omkring hende, samtidig med at hendes nærmeste bliver mere og mere urolig for hende. Hvad er virkelighed – og hvad er fantasi? Hvem er ven og hvem er fjende?

Lad mig starte med at sige, at denne bog var absolut ikke noget for mig. Allerede fra starten blev jeg irriteret over skrivestilen, som virkede banal og alt for overlæsset med tillægsord – noget jeg mest forbinder nystartede forfattere. Det blev en anelse vulgært, og som læser følte jeg mig stopfodret med sanseindtryk og som om, at alt skulle skæres ud i pap. Jeg syntes dog, at det blev bedre i løbet af bogen, men det kan selvfølgelig også være, at jeg vænnede mig til det undervejs.

Jeg savnede mere dybde hos de enkelte personer. Tricias veninde var for eksempel primært med for at kunne hive hende i ærmet med jævne mellemrum og udtrykke bekymring for Tricias tilstand. Tricia ‘belønnede’ hende så med at behandle hende virkelig dårligt. I det hele taget opførte Tricia sig til tider temmelig nærtagende og hysterisk, og selvom man kunne argumentere for, at der var noget i hendes fortid, som kunne forklare det, så kom det frem så sent i bogen, at det var for sent – jeg havde ganske enkelt opgivet at sympatisere med Tricia på det tidspunkt.

Jeg var lidt bekymret for, om de erotiske scener i bogen ville blive for corny, men det syntes jeg nu ikke, de blev. Til gengæld var jeg ikke synderlig vild med kirkens rolle i bogen – det blev lidt for klichéfyldt med en meget kristen familie, der ikke vil tale om Tricias tvillingesøsters selvmord.

Så – alt i alt en bog, hvor jeg skiftede mellem at kede mig og blive irriteret over sprog, persongalleri eller flad dialog.

2 thoughts on “Skyggesider

  1. Først og fremmest tak for en god blog. Tak for anmeldelsen, var selv i tvivl om det var en bog jeg ville læse, men kan godt se at jeg må ud og finde noget andet læsestof.

    • Mange tak! Bogen har fået ret blandede anmeldelser, så der findes andre bogbloggere, som var langt mere begejstrede for bogen end jeg. Men ja, hvis du allerede var i tvivl inden, så vil jeg ikke anbefale den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *