Den kommende sommerlæsning

Der er stadig nogle uger til, at min sommerferie starter, men jeg har allerede nu udvalgt en række bøger, som jeg håber på at få læst i løbet af ferien.

Sommerens store læseprojekt – i bogstaveligste forstand – er ‘Anna Karenina’ af Lev Tolstoj. Det er en rigtig hardback-basse på over 1000 sider, så det er oplagt at læse denne bog i løbet af en ferie.

Resten af bøgerne er paperbacks, og det skyldes, at de fleste af dem kommer med på ferie i Frankrig, hvor jeg vil hygge mig en uges tid. Jeg er – som de fleste andre bogorme – lidt ræd for at løbe tør for bøger på ferien, så jeg snupper nok også et par e-bøger med på mobilen. For tænk nu hvis…

Men tilbage til gennemgangen af bøgerne. Jeg læser som regel også en light bog i løbet af sommerferien, og i år bliver det ‘Hvor blev du af Bernadette’. Jeg forventer ikke den store læseoplevelse, men forhåbentlig nogle hyggelige timer med en hurtigt læst bog. Som kontrast til denne er der ‘Room’. Jeg tror ikke, den er specielt kompliceret mht. sproget, men til gengæld er den ret alvorlig. Den har jeg ret høje forventninger til, da både bogen og den efterfølgende filmatisering fik rigtig gode anmeldelser.

Jeg har også fundet et par wildcards frem i form af to bøger, jeg ikke ved særlig meget om. ‘The Secret life of Bees’ er jeg stødt på et par gange, når jeg har set vlogs, og den lød tilpas interessant til, at den blev købt netop med henblik på sommerferien. ‘The Scrivener’s Tale’ købte jeg for flere år siden, da jeg var i New York. Derefter har den stået og puttet sig på boghylden, men nu går den ikke længere – nu skal den læses!

Som rosinen i pølseenden er der ‘Blood of Tyrants’. Det er den næstsidste bog i ‘Temeraire’-serien, og da den sidste bog udkommer nu, så har jeg planer om at købe den inden længe og forhåbentlig læse den kort tid efter ‘Blood of Tyrants’. Jeg ved ikke, om jeg når dem begge i sommerferien, men lad os nu se.

Jeg håber selvfølgelig på at få læst flere – der bliver nok også plads til et par lydbøger – men ovenstående bøger er dem, jeg i første omgang vil satse på at læse.

Hvad med dig? Har du lagt planer for, hvad du vil læse i løbet af sommeren? Og vil du i så fald fortælle, hvad du gerne vil læse i din ferie?

 

4 thoughts on “Den kommende sommerlæsning

 1. Spændende sommerlæsning du har planlagt, flere af de bøger du har planlagt har jeg længe gerne ville læse, blandt andet Room og The Secret Life of Bees synes jeg lyder utrolig interessante. Bernadette har jeg påbegyndt flere gange, men jeg kommer aldrig længere end de første par sider, så jeg vil meget gerne høre hvad du synes om den 🙂

  Som jeg prøver at forklare min mand, så drejer de mange medbragte feriebøger sig også om, at få dækket flere forskellige genre af bøger, så man har noget at vælge i mellem og ikke ender med f.eks fem chick-lit som man alligevel ikke gider læse 😉

  Rigtig god ferie!
  Birgitte

  • Ja lige præcis! Jeg er én gang løbet tør for læsestof på en ferie (blev heldigvis reddet af at kunne låne en bog af min svigerinde), og det skal aldrig ske igen! :-O

 2. Pyh, jeg havde ret store læseplaner her til sommer, men jeg havde glemt hvor træt kroppen og hovedet er med fuldtidsarbejde, så det går ikke så godt som håbet!
  Jeg regner dog med at få læst ‘Summer Days & Summer Nights’, ‘A Court of Mist and Fury’ og ‘Walk the Edge’ som minimum! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *