Spillet

Endnu en bog fra listen over bøger, jeg skal læse i år, blev læst for ganske kort tid siden. Denne gang var det en bog, som jeg har været ved at låne på biblioteket utallige gange, fordi der var noget dragende over forsiden, og når jeg så læste foromtalen, tænkte jeg “hvorfor er det nu lige, jeg skal læse den?”. Bogen handler nemlig om en scorekunstner – en player om du vil – og det er ikke lige en type, jeg plejer at støde på. Netop derfor indså jeg også, at det kunne være et interessant indblik i en (score-)verden, som jeg ikke rigtig kender til.

‘Spillet’ er skrevet af Neil Strauss og er en selvbiografisk bog om Neils tid som scorekunstner. Det er en fortælling om, hvordan Neil går fra at være en gennemsnitsfyr, der har svært ved at score piger, til at være festens midtpunkt og den, der selv vælger piger, der skal falde for ham. Det bliver en livsstil, og efterhånden er han et kendt navn i scoremiljøet, hvor unge håbefulde fyre søger gode råd om, hvordan de bliver bedre til at komme i kontakt med pigerne, og hvor de førende scorekunstnere har stjernestatus. Livsstilen har dog også en bagside, for langsomt er pigerne ikke længere individer men objekter, der skal erobres, og han kan nærmest ikke være i nærheden af kvinder uden at afprøve sine teknikker.

Bogen er velskrevet, og emnet er interessant – og ligger et godt stykke fra, hvad jeg normalt læser. Det er som at liste sig til et smugkig ind i en hemmelig verden; en loge af scorekunstnere der træner sig til at blive bedre og bedre til at indfange de piger, de vil have. Emnet er egentlig ikke relevant for mig (eftersom jeg både er kvinde og gift), men det er fascinerende at læse om, hvordan de forskellige tricks og teknikker virker, og hvordan fyrene analyserer de forskellige situationer for at lure, hvordan de bedst opnår kontakt til målet (dvs. pigen).

Jeg slugte den første halvdel af bogen og var godt underholdt. Derefter begyndte handlingen at træde lidt vande, for der havde Style efterhånden opnået alt, og der var ikke så meget nyt på tapetet derfra – udover alle problemerne, som for alvor begyndte at dukke op.

Det er ikke en scoremanual, men det er en underholdende beretning om, hvordan en fyr kan udvikle sig fra at være den anonyme gennemsnitsmand til den mystiske, dragende scorekunstner, som kan sno pigerne om sin lillefinger. Men jo – du kan også finde mange råd og scoretricks i bogen.

2 thoughts on “Spillet

  1. Det var så lidt. Jeg har selv siddet og ventet utålmodigt den sidste måned fordi der til at starte med stod at billetsalget ville begynde 1. marts, hvilket det så ikke helt gjorde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *