Splittet

Dette er fortsættelsen til ‘Slettet’ af Teri Terry, som udkom på dansk tidligere i år.

I ‘Splittet’ følger man fortsat Kyla, men da dette er nr. 2 i en trilogi, vil jeg ikke komme ind på selve handlingen, da det vil afsløre for meget, hvis du ikke allerede har læst den første bog i serien.

Først det positive: Der skete væsentlig mere i denne bog i forhold til forgængeren, og langt flere ting blev forklaret og uddybet. Hvor ‘Slettet’ havde en tendens til at væve og ikke rigtig komme nogen steder, er der langt mere fart over feltet i ‘Splittet’.

Til gengæld synes jeg, at ‘Splittet’ ind imellem bliver lidt rodet og nærmest selvmodsigende. Jeg blev flere gange i tvivl om, hvem jeg egentlig skulle holde med, da flere af ‘the good guys’ ind imellem opførte sig ret besynderligt eller ligefrem hensynsløst. Det gør mig ikke noget, at ‘den gode side’ ikke nødvendigvis er de rene englebørn, men til tider havde jeg ærlig talt svært ved at føle sympati med dem.

Kyla er heller ikke en hovedperson, som kommer ind under huden på mig. Selvom hun har sympatiske træk, og jeg godt forstår hendes frustration og forvirring, så er hun ikke en person, jeg rigtig kan mærke eller føle. Af samme grund bliver fortællingen ret distanceret med de onde som dystre mørkemænd i baggrunden og ‘de gode’ som anarkistiske psykopater, og det blev en anelse kedeligt i længden.

Jeg ender nok med at læse treeren i denne trilogi – men det er egentlig ikke, fordi jeg behøver det, for der er mange andre serier, jeg finder væsentlig mere interessante.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *