Start uret

Jeg har længe savnet noget ordentlig sci-fi i læsningen. Da jeg var barn, var det rimelig let at få fingre i sci-fi bøger, men de sidste ti år har boghitlisterne stået i fantasy-, krimi- og nu paranormal romance-bøgernes tegn. Jeg blev derfor rigtig glad, da jeg læste en ret positiv anmeldelse af denne novellesamling på Den Elektriske Kanin i december.

‘Start uret’ af Benjamin Rosenbaum er som sagt en novellesamling, hvor historierne varierer meget i længde og tema. Min favorit var den første, som også lægger navn til bogens titel, og tager udgangspunkt i en verden, hvor mange mennesker har valgt at være unge og leve et sorgløst (teenage-)liv, og hvor en i vennegruppen pludselig vil bryde denne idyl ved at udtrykke ønske om at blive ældre og få børn.

Jeg synes dog også, at kvaliteten af novellerne svinger utrolig meget, og et par af dem er komiske på en kikset måde, og det ærgrer mig, for den første novelle er rigtig god, og det er sjældent, jeg støder på gode noveller. Det er en kunst at skrive en spændende og velfungerende historie på få sider, og det er en af grundene til, at jeg ikke plejer at læse novellesamlinger, for det er ikke særlig tit, at jeg imponeres over kvaliteten. Det blev jeg heller ikke denne gang, men jeg så på biblioteket, at Science Fiction Cirklen har udgivet flere bøger, og jeg tror, jeg vil undersøge det nærmere på et tidspunkt, for god sci-fi længes jeg stadig efter.

3 thoughts on “Start uret

  1. Jeg synes bare du burde kaste dig ud i bøgerne. 😀 Du vil elske Yelena, hvis du kan lide kvindelige hovedpersoner der gør hvad de vil, er modige og villige til at ofre sig. 😀

  2. Altair – godt, det er sådan, jeg foretrækker de kvindelige hovedroller. Jeg bliver altid så irriteret, hvis de er passive, narcissistiske og whiner helt vildt meget, og det har jeg desværre oplevet i en del bøger på det sidste. Men serien er i hvert fald noteret 🙂

  3. Pingback: Madame Bovary | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *