Talismanen

talismanen

I min bogstabel til sommerferien lå denne bog af Stephen King og Peter Straub. Jeg har efterhånden glemt, hvornår jeg købte ‘Talismanen’ og dens efterfølger ‘Det sorte hus’, men det er pinligt mange år siden, så mon ikke det var på tide at få dem læst?

Jeg gik i gang med ‘Talismanen’ i slutningen af min ferie, men den tog overraskende lang tid at færdiggøre – og det var ikke kun på grund af bogens tykkelse (den er ca. 700 sider lang).

Bogen handler om den 12-årige dreng, Jack Sawyer, der bor på et hotel med sin mor. Hun er tidligere filmstjerne og dødeligt syg af kræft. En dag opdager Jack en vej ind til en parallel verden med mennesker, der i mange tilfælde er en pendant til et menneske, der lever i vores verden. Jack opdager, at dronningen i den parallelle verden er moderens pendant, og hvis han kan redde dronningen, der også svæver i livsfare, kan han samtidig redde sin mor. Jack begiver sig ud på en farefuld rejse, hvor han bliver jagtet af folk, der vil stoppe ham, og han opdager, at han snart er i fare i begge verdener.

Det er ret tydeligt, at Stephen King har været med til at skrive denne bog. Jeg syntes, at flere af kapitlerne havde lidt den samme stemning som ‘The Gunslinger’, mens et par kapitler blev så ubehagelige, at jeg straks begyndte at tænke på ‘The Ask and the Answer’.

Det er en klassisk historie om drengen, der tager på en farefuld rejse for at gøre noget heltemodigt – i dette tilfælde at redde moderen. Det er en rejse, der udfordrer ham både fysisk og mentalt og vil være med til at forme ham som menneske. Kombinationen med den parallelle verden er godt tænkt (men måske ikke specielt originalt), og der er potentiale til en actionfyldt, dramatisk og spændende historie.

… det var desværre bare ikke min oplevelse. Tværtimod trak historien i langdrag, og jeg overvejede flere gange at droppe bogen, fordi jeg kedede mig og ikke syntes, at historien rykkede sig på nogen måde. Hvis det stod til mig, skulle bogens længde reduceres betydelig – måske endda op til 50%. For der er virkelig megen tomgang i denne bog til trods for, at der også er nogle ret dramatiske scener.

Det lykkedes mig at læse bogen færdig, og der var bestemt lyspunkter ind imellem, men min konklusion er nok, at jeg ikke får læst den anden bog i serien, ‘Det sorte hus’. Desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *