The Alchemists of Loom

‘The Alchemists of Loom’ har længe stået på min ønskeseddel, så jeg blev glad, da den dukkede op blandt julegaverne i forrige måned.

Bogen er skrevet af Elise Kova og er første del i en serie. Den handler om tyven Arianna med de magiske kræfter, hendes assistent Florence, dragen Cvareh og hans søster, krigeren Leona. Arianna ønsker hævn over dragerne, som tog magten fra hende og hendes landsmænd og ved samme lejlighed dræbte alle hendes nære. Hun tager Cvareh til fange, og han må sværge at hjælpe hende, for uden at hun ved af det, får han også noget ud af situationen. Samtidig jagter hans søster dem, og hun helmer ikke, for hun er under stort pres fra dragekongen og vil gøre alt for at stoppe dem.

Denne bog var desværre slet ikke så fantastisk, som jeg havde håbet på. Mine forventninger var ret høje, for på Goodreads havde bogen et snit på over 4 stjerner, så jeg så frem til en spændende og fascinerende læseoplevelse. Det fik jeg desværre ikke.

Starten af bogen er lidt forvirrende. Der er ingen indledning – det er lige på og hårdt, og de første sider var lidt svære at gennemskue. Intet om hovedpersonerne eller den verden, de lever i – det var som at træde ind i et rum, hvor en samtale allerede er i fuld gang. Derefter begyndte jeg at finde rytmen i bogen, hvor kapitlerne skifter mellem at følge Arianna, Cvareh, Florence eller Leona. Her fik man efterhånden også et indtryk af verdenen, hvor mennesker og drager (eller måske nærmere dragevæsner) bekriger hinanden.

Den første halvdel er meget sløv, da den stort set kun handler om, at Arianna, Cvareh og Florence rejser. Jeg var meget overrasket over, hvor simpel denne del af bogen var – der skete stort set intet. I anden halvdel kom der mere fart over feltet, og der kom nogle udmærkede actionscener. Jeg savnede dog stadig lidt mere baggrundshistorie og dybde i historien i det hele taget – den virkede meget overfladisk på mig.

Personerne virkede distancerede, og jeg følte ikke, at jeg for alvor lærte dem at kende. Der manglede kød på dem, og det burde der ikke, når nu man følger dem direkte i hver deres kapitler. Der var ind imellem glimt af personlighedstræk, som virkede interessante, men det var så sporadisk, at det ikke var nok til at give et ordentligt billede af den enkelte.

Kort sagt – denne bog var desværre ikke noget for mig. Starten var alt for forvirrende, der var alt for lidt handling, ligesom personerne ikke virkede synderlig interessante. Jeg følte mig ærlig talt en smule snydt, når nu den har fået så god omtale, og jeg tvivler stærkt på, at jeg får læst mere i denne serie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *