The Ask and the Answer

Jeg er i gang med at læse ‘Chaos Walking’-trilogien af Patrick Ness og er nået til anden bog i serien. Første bog, ‘The Knife of Never Letting Go’, læste jeg i slutningen af sommeren.

Jeg vil ikke bringe et resumé af ‘The Ask and the Answer’, da det ganske enkelt vil afsløre for meget af handlingen i den første bog, men herunder vil jeg kort opsummere min læseoplevelse.

‘The Ask and the Answer’ har et mere stabilt fortælletempo i forhold til den første bog i serien. Selvom der er en del action, er fremdriften i historien langsom og rolig. Det betød dog ikke, at jeg blev utålmodig – nærmere at den i forvejen deprimerende stemning i bogen for alvor får lov til at fylde, fordi man ikke føler, at man kan slippe væk. Det vil helt sikkert irritere nogle læsere, men for mig virkede det (overraskende) godt, og jeg fik næsten ondt i maven af at vende en side for blot at se grusomhederne fortsætte.

Bogen er – hvis du giver dig selv lov – ret intens at læse, og den er samtidig et glimrende eksempel på, hvordan mennesker kan manipulere og true hinanden til at gøre uhyrlige ting mod andre levende væsner. Det er også en bog, hvor du som læser bliver mere og mere paranoid, fordi du ganske enkelt mister tiltroen til, at der findes personer, som ikke er drevet af egoistiske motiver, men som ønsker at gøre noget for det fælles bedste.

Har du læst den første bog i serien og var lidt forvirret eller frustreret over skrivestilen, så kan jeg røbe, at stilen i ‘The Ask and the Answer’ er lidt mere traditionel, ligesom der bliver gjort mere ud af at forklare verden og samfundet.

Denne serie er ikke for alle, men er du typen, der godt kan lide tragiske fortællinger og gerne vil gå på opdagelse i en verden, der kun bliver afsløret i bidder, så er ‘Chaos Walking’-trilogien måske noget for dig. Giver du samtidig bogen lov til at krybe helt ind under huden på dig, så får du en rigtig god og intens læseoplevelse. Jeg var i hvert fald nærmest udmattet, da jeg lagde ‘The Ask and the Answer’ fra mig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *