The Blade Itself

Jeg har ENDELIG fået læst ‘The Blade Itself‘ af Joe Abercrombie! Det er også kun noget, jeg har overvejet gennem flere år efterhånden, men hastværk er jo lastværk… ahem…

‘The Blade Itself’ er første bog i ‘The First Law’-trilogien, og den har tre hovedpersoner. Barbaren Logen Nifingre må flygte sydpå, da hans eget land trues af krig og korruption. Samtidig forsøger den selvglade kaptajn Luthar at klare sig godt i fægtekampene for at vinde endnu mere ære og agtelse. Og den forkrøblede inkvisitor Glokta har travlt med at rense ud i de personer problemer, som hans overordnede har set sig sure på. De tre historier kører sideløbende, men begynder undervejs at nærme sig hinanden…

Se, det er lidt svært at opsummere, hvad bogen handler om – ikke blot fordi man følger tre meget forskellige hovedpersoner, men også fordi der egentlig ikke er så voldsom meget udvikling i historien i denne bog.

De tre hovedpersoner – Logen, Luthar og Glokta – er virkelig spændende og anderledes. De er ret forskellige og minder samtidig ikke om de sædvanlige klicheer, der ofte dukker op i fantasyserier. Jeg nød, at de hver især havde en række særheder, og at de ikke var særlig forudsigelige, så det gjorde mig ikke voldsomt meget, at bogen var lang tid om at komme i gang. Det betød også, at jeg som læser blev mere og mere nysgerrig mht. hvad de tre havde til fælles, for det virkede ikke umiddelbart oplagt fra start.

Tempoet i historien er dog samtidig også min største anke. Der går virkelig lang tid, inden den begynder at komme op i omdrejninger, og selvom jeg hyggede mig fint med at lære de tre personer at kende, så blev jeg til sidst også utålmodig – hvad var meningen? Hvad skulle det føre til? Men heldigvis kom der for alvor skub i sagerne i løbet af de sidste 20-25% af bogen, og det virker lovende i forhold til næste bog i serien (som jeg i øvrigt har hørt skulle være endnu bedre).

Der er en del action i bogen – hvilket ikke overraskede mig – og en del humor, hvilket jeg til gengæld ikke forventede. Der var nogle skarpe replikker og sjove situationer, som jeg fandt aldeles underholdende.

I modsætning til forfatterens ungdomsserie, hvor ‘Half a King’ er første bog, så er der mere kød på ‘The Blade Itself’, og det sætter jeg stor pris på.

Jeg skal helt sikkert læse videre i serien – når jeg har købt de to sidste bøger 🙂

2 thoughts on “The Blade Itself

  1. Pingback: Sommer, sol og bogshopping | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: Last Argument of Kings | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *