The Coldest Girl in Coldtown

Lige før jul jeg endnu en bog, som længe har stået på min to-read-liste – nemlig ‘The Coldest Girl in Coldtown’. Bogen er skrevet af Holly Black, og jeg var ret spændt på, om den ville være lige så spændende som oplægget.

Bogens hovedperson, Tana, vågner op i et badekar efter en vild teenagefest. Da hun træder ind i stuen, ser hun til sin skræk, at hendes klassekammerater er blevet dræbt af vampyrer – det vil sige alle undtagen én. Hun finder ekskæresten Aidan bundet til en seng. Han er blevet bidt og derefter efterladt sammen med en lænket vampyr, Gavriel. En absurd scene, der ikke bliver bedre af, at Tana snart opdager, at vampyrerne er på vej tilbage, og at hun skal træffe en hurtig beslutning om, hvad hun vil gøre ved Aidan og vampyren. Hun sørger for, at de alle tre kan flygte derfra, og snart er de på vej mod Coldtown. Det er her, man sender vampyrer og dem, der er smittede, men det er også et sted, der tiltrækker dem, der fascineres af vampyrer og deres udødelighed.

Dette var en ret svingende læseoplevelse. Starten var spændende og medrivende, men så kom der en ret lang periode, hvor jeg savnede tempo og fremdrift i historien. Det tog dem lidt for lang tid at komme til Coldtown, og det var først her, der for alvor kom gang i historien igen. Til gengæld sker der så også en hel del dramatiske ting, og uden at røbe for meget kan jeg godt sige, at det her ikke er en tuttenuttet feel-good-vampyrhistorie.

Persongalleriet er bredt, og jeg synes, at især Midnight og Winter tilføjer en skæv vinkel til historien, som både er interessant men også så speciel, at jeg havde svært ved at bestemme mig for, om jeg syntes, deres opførsel var troværdig eller ej. Uanset hvad er deres type et sjældent syn i persongalleriet i ungdomsbøger.

Jeg var – selvfølgelig – ikke særlig begejstret for Tanas og Gavriels forbindelse. Det blev lidt for forudsigeligt, og så er jeg generelt træt af hovedpersoner, der er så goddamn hot!

Samlet set en udmærket læseoplevelse men ikke en, der for alvor imponerede mig. Jeg kunne godt lide, at den var så dramatisk og på ingen måder tilgivende, men der var også passager, der kedede mig, ligesom der var flere valg undervejs, som jeg ikke syntes gav mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *