The Corpse Rat King

Jeg købte ‘The Corpse Rat King’ for et par år siden, da jeg var på ferie i New York. Oplægget lød ret sjovt og interessant, men desværre fandt jeg senere ud af, at den ikke havde fået særlig gode ratings på Goodreads. Den har derfor ikke stået allerøverst på læselisten, men for et stykke tid siden fik jeg endelig læst bogen.

‘The Corpse Rat King’ er skrevet af Lee Battersby og handler om Marius, der er ligrøver. Sammen med assistenten Gerd plyndrer han ligene på krigsmarkerne for værdier, og det går fint – lige indtil den dag, hvor de støder på liget af Scorbys konge og samtidig bliver opdaget af et par soldater. Forviklinger opstår – Gerd bliver dræbt, og Marius gemmer sig bag kongens lig, hvilket dog betyder, at to udøde soldater bortfører Marius til dødens verden. De tror nemlig, at han er den døde konge, og de dødes verden mangler en konge. Da de opdager, at Marius ikke er konge, får han i stedet opgaven at skaffe dem en (ny) død konge – lige med den lille finte, at han vil være udød, indtil opgaven er løst. Marius er kommet på lidt af en opgave – en opgave han mest af alt har lyst til at flygte fra…

Jeg synes som sagt, at oplægget til denne bog er både sjovt og anderledes, og starten af bogen er da også ganske underholdende. Desværre synes jeg dog, at morskaben stille og roligt siver ud af bogen i takt med, at Marius famler mere og mere rundt i landskabet uden nogen plan. Det er synd, for historien bliver alt for lemfældig og ligegyldig, og jeg synes ikke, at forfatteren udnytter de spændende muligheder, som oplægget ellers lægger op til. Jeg kedede mig flere gange undervejs, og selvom der kommer lidt mere fart over feltet til sidst, så kan det ikke redde en historie, hvor store dele af den virker som tilfældige scener, der er sat sammen.

Alt i alt en bog, som havde masser af potentiale, men desværre skuffede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *