The Crucifix Killer

Jeg har kun hørt godt om denne bog, så da Cautious anbefalede den, da jeg bad om titlerne på jeres yndlingsbøger, tænkte jeg, at det var en god anledning til endelig at læse bogen – og det fortrød jeg bestemt ikke!

‘The Crucifix Killer’ er skrevet af Chris Carter og er første bog i krimiserien om kriminalkommissæren Robert Hunter. Her bliver en ung kvinde fundet død – hængende fra to stolper som en makaber korsfæstelse – og det fremgår snart, at huden er blevet flået af hendes ansigt, mens hun stadig var i live. Morderen har snittet et dobbeltkors i hendes nakke, og dette tegn vækker ubehagelige minder hos Robert, der to år tidligere jagtede en massemorder, som brugte dette mærke som sit kendetegn. Her blev morderen fanget og henrettet – eller gjorde han? Robert havde sin tvivl allerede dengang, og nu tyder det på, at morderen atter er vendt tilbage for at dræbe…

Dette er hæsblæsende action fra start til slut! Her er ikke noget med lange interviews og dvælen ved små detaljer – dette er en brutal, dramatisk og utrolig spændende historie, som gjorde bogen til en sand pageturner – jeg havde virkelig svært ved at lægge bogen fra mig.

Robert Hunter er bogens sympatiske og (meget) intelligente hovedperson, der har ry for at være en dygtig opklarer. Han virker lige lovlig superhelte-agtig ind imellem (klog, sympatisk, veltrænet og køn), men det er nu forfriskende med en krimi, hvor hovedpersonen ikke er en afdanket midaldrende mand med et ægteskab, der skranter alvorligt. I stedet var bogen krydret med flere scener, hvor Robert måtte haste af sted til dates, og hvor der blev et lille pusterum mellem de mange dramatiske hændelser.

Bogen er – til trods for de brutale mord – ret humoristisk, hvilket især skyldes de underholdende dialoger mellem Robert og hans makker Garcia. De er et skønt makkerpar! Deres ping-pong diskussioner og venskabelige drillerier er med til at tage toppen af en drabssag, der ellers er en af de mest blodige og brutale, jeg har læst.

Da jeg vendte sidste side i bogen, var det med tanken om, hvornår jeg mon skal læse næste bog i serien, for jeg vil helst sikkert læse mere. Det er uden tvivl den bedste krimi, jeg har læst i år.

Er du til actionmættede krimier med humor, så er denne bog noget for dig. Du skal dog være forberedt på scener, der er ret detaljerede og modbydelige, for det er en ret kreativ og bestialsk morder, der er på spil.

12 thoughts on “The Crucifix Killer

 1. Jeg har læst den og forsætte direkte til bog nr 2 i serien. Det blev dog lidt for meget i træk, især på 2 dage!

  Men det er en rigtig god bog. Synes ikke nr 2 er helt lige så god, men skal klart læse de næste bøger på et tidspunkt.

 2. Hvis bog 2 er lige så intens, så kan jeg godt forstå det 🙂
  Jeg overvejer at købe den næste bog til efteråret. Jeg har allerede købt mine 'sommerbøger', så jeg må se, om jeg kan vente pænt til næste (planlagte) bogindkøb.

 3. Åh, hvor er jeg glad for at du kunne lide den – Selvom, jeg først opdager det nu. <3
  Chris Carter er jo min ultimative yndlingsforfatter når det gælder krimier, så jeg prakker ham på alle jeg overhovedet kan komme i nærheden af. Endnu har ingen hadet ham for fuld drøn, så jeg bilder mig ind at han både ER så god, at jeg har skidegod smag, og at jeg er et mestertalent til at anbefale bøger! LOL!

 4. Hehehe! Jeg overvejer faktisk at anbefale bogen til en af mine krimielskende venner… hvis jeg da ikke tier stille og i stedet giver den som gave senere på året 😉
  Tak for anbefalingen!

 5. Pingback: Løbende tjener | Den Lille Bogblog

 6. Pingback: The Executioner | Den Lille Bogblog

 7. Pingback: The Night Stalker | Den Lille Bogblog

 8. Pingback: The Death Sculptor | Den Lille Bogblog

 9. Pingback: Drengen og dæmonen | Den Lille Bogblog

 10. Pingback: Over mit lig | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *