The Death Sculptor

Jeg læser ikke så mange krimier, men en af de få serier, jeg følger med i, er Robert Hunter-serien af Chris Carter. Jeg har tidligere anmeldt de tre første bøger i serien – ‘The Crucifix Killer’, ‘The Executioner’ og ‘The Night Stalker’.

I ‘The Death Sculptor’ får Robert og Garcia virkelig deres sag for, da en usædvanlig modbydelig og kreativ morder vælger at lave en skulptur ud af kropsdelene fra mordofferet efter at have tortureret vedkommende først. Mordet i sig selv virker uigennemtænkt, for hvorfor vil morderen bruge tid på at myrde en mand, der er dødssyg og kun har få uger tilbage at leve i? Morderen har tydeligvis et budskab med mordet – men hvilket?

Jeg er som regel ret hårdhudet, når det gælder horror, splat og vold, men jeg må indrømme, at der var mordscener i denne bog, der var så modbydelige, at jeg fik kvalme. Og det var nærmest de ting, som forfatteren ikke beskrev, der var de værste, for her fik min fantasi frit spil og kunne udtænke sine egne blodige og dramatiske billeder af begivenheder. Brrrr. Så derfor – folk med sarte nerver (og maver) skal IKKE læse denne bog.

Men ser vi bort fra denne (vigtige) detalje, så er det endnu en gang en velskrevet og meget spændende krimi, Chris Carter disker op med. Kreativiteten fejler intet – hverken i forhold til mordmetoder og opbygningen af spændingskurven i sig selv, selvom det dog også er tydeligt, at forfatteren bruger en skabelon i forhold til antallet af mord, inden detektiverne gennemskuer, hvem morderen er. Det ærgrer mig lidt, for det gør, at lidt af spændingen forsvinder.

Hvis du er til actionpacked krimier, hvor detektiven IKKE er en midaldrende afdanket mand, der er skilsmisseramt og har et alkoholproblem, så kan jeg varmt anbefale denne serie. Dog skal du være forberedt på, at lige præcis ‘The Death Sculptor’ er usædvanlig brutal og blodig, så forbered dig på en virkelig skræmmende massemorder!

2 thoughts on “The Death Sculptor

  1. Pingback: Maj var… | Den Lille Bogblog

  2. Pingback: One by One | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *