The Dog Who Dared to Dream

Under sidste måneds readathon læste jeg den lille bog ‘The Dog Who Dared to Dream’ af Sun-mi Hwang, der også er forfatter til ‘The Hen Who Dreamed She Could Fly’.

Bogen handler om den småskravlede hundehvalp Scraggly, der er lidt af en outsider i kuldet. Livet på gården byder på en del udfordringer, men Scraggly drømmer om gode dage og muligheden for at få hvalpe, når hun bliver voksen. Men vil drømmene gå i opfyldelse – og på hvilken bekostning?

Stilmæssigt minder denne bog en del om eventyret om hønen, omend ‘The Hen Who Dreamed She Could Fly’ mindede mere om en fabel end historien om Scraggly gør. Det er en meget fin og simpel historie om en outsider, der bare gerne vil være glad, lykkelig og værdsat ligesom alle andre. Historien er på mange måder naiv (og det er ikke ment negativt), men det gør den langt mere rørende, selvom fortællingen er rimelig forudsigelig.

Jeg synes, det er en fin lille bog. Den er næsten lige så god som historien om hønen, men det er lidt synd, at de to bøger minder om hinanden på en række punkter. Læs den, når du er i det eftertænksomme hjørne og har brug for en rørende historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *