The Drawing of the Three – The Dark Tower 2

Jeg er så småt i gang med at tygge mig igennem en af de største klassikere fra Stephen King – nemlig hans The Dark Tower-serie, der består af syv bøger. Jeg har tidligere anmeldt den første bog i serien, ‘The Gunslinger’, og ‘The Drawing of the Three’ er anden bog.

Jeg vil ikke komme så meget ind på handlingen, da jeg gerne vil undgå at afsløre for meget fra den første bog.

Jeg håbede, at denne bog ville vælte mig bagover af begejstring, for selvom den første bog var udmærket, så var den ikke en wauw-oplevelse. Det var ‘The Drawing of the Three’ desværre heller ikke. Det var tværtimod en ret blandet oplevelse – der var scener, jeg elskede, og scener, jeg decideret hadede.

Jeg var for eksempel ret begejstret for scenen i flyet, hvor Roland og Eddie mødes. Det var absurd og virkelig sjovt. Deres samspil var ret interessant, og jeg nød at følge, hvordan de forsøgte at komme overens i løbet af de næste kapitler. Omvendt brød jeg mig på ingen måde om Detta. Hun var ekstremt aggressiv og højtråbende, og min reaktion på hende var ligesom med flodhesten Dolph – jo hurtigere hun kunne aflives, jo bedre. Alle hår på mig strittede af indestængt irritation, lige så snart hun åbnede munden.

Bogen skifter mellem meget konkrete/realistiske scener til ret abstrakte scener, og det forvirrede mig ind imellem. Jeg havde det lidt blandet med kombinationen – det gav både nogle interessante twists til historien, men det blev ind imellem også ret mærkeligt.

Jeg regner med at gå i gang med næste bog i løbet af juni måned, og så krydser jeg fingre for, at der vil komme endnu flere gode scener.

4 thoughts on “The Drawing of the Three – The Dark Tower 2

  1. Jeg synes at serien “vokser på én”. Den er ikke så nem at gå til som andre fantasy-værker, men man føler sig fyldt og mæt, når man er færdig.
    Etteren kan være specielt svær, fordi jeg synes King famler lidt i det, men jeg storelsker Jake, og ham ser du vist især i bog nr. 3.
    Jeg håber den vil falde i din smag. 🙂

    • Det har jeg også hørt. Jeg havde dog håbet, at det skete i løbet af bog 2, meeen det skete desværre ikke. Jeg regner dog med at gå i gang med 3’eren i løbet af juni, og så må vi håbe, det sker der 🙂

  2. Jeg vil så gerne have læst den serie! Jeg har de første 3 bøger i en dansk oversættelse, der åbenbart ikke findes mere, og det irriterer mig grænselæst. Enten skal jeg købe den alle sammen i en ny serie, eller læse de første tre og så købe resten i en anden. Eller læse resten på Mofibo.. Jeg er ikke helt begejstret for nogle af mulighederne.

    • Åh, det dilemma kender jeg godt! Jeg indså for nylig, at de danske udgaver af Artemis Fowl-bøgerne er ret svære at skaffe, og jeg fik selvfølgelig aldrig købt de sidste bøger i serien. Nu hvor jeg så vil læse de resterende bøger, kan jeg naturligvis låne dem på biblioteket, men… det er bare ikke det samme, for jeg vil jo have alle bøgerne! :-O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *