The Executioner

Jeg må indrømme, at jeg nærmest blev blæst omkuld, da jeg læste ‘The Crucifix Killer af Chris Carter sidste år. Bogen er den første i serien om kriminalassistent Robert Hunter, og det er en ret voldsom og actionramt krimi med en sympatisk hovedperson, der for en gangs skyld hverken er alkoholiker eller skilsmisseramt.

Siden har jeg glædet mig til at læse videre i serien, og det fik jeg endelig gjort noget ved for nogle uger siden, da jeg læste ‘The Executioner‘. Her bliver liget af en præst fundet på altertrappen i en kirke. Et makabert syn, eftersom præstens hoved er er udskiftet med en hunds. Robert Hunter tror, at der er sket et rituelt mord, men da flere lig dukker op, begynder mystikken for alvor at brede sig. Hvad har ofrene til fælles? Hvis de da har nogen forbindelse overhovedet?

Denne bog er meget blodig, og det er en temmelig sadistisk morder, der er på spil, så den er ikke for folk med sarte nerver. Jeg er ikke specielt sart, men der var flere gange i starten i bogen, at jeg lige måtte synke en gang og være glad for, at jeg ikke spiste, mens jeg læste, for der er nogle meget malende beskrivelser af, hvad ofrene bliver udsat for.

Ligesom den forrige bog er ‘The Executioner’ en medrivende og actionmættet krimi, og jeg var ganske godt underholdt undervejs. Den vil måske virke en anelse light for dem, der elsker personlige dramaer og kriminalforskere med tragiske personligheder, men jeg synes ærlig talt, at det er forfriskende med en krimi med masser af action og en spændende mordgåde. Og som sagt – jeg kan virkelig godt lide, at hovedpersonen i denne serie faktisk er en velfungerende og sympatisk efterforsker, som ikke har alle mulige lig i lasten (pun intended).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *