The Halfling’s Gem

‘The Halfling’s Gem’ er tredje og sidste bog i ‘The Icewind Dale’-trilogien. Jeg har tidligere anmeldt de to første bøger, ‘The Chrystal Shard’ og ‘Streams of Silver’.

Da det er tredje bog i serien, kommer der ikke et resumé af handlingen men i stedet en samlet vurdering af serien (uden spoilers).

Først og fremmest – jeg syntes desværre ikke, at denne trilogi var lige så god som de tre første bøger om Drizzt. ‘The Chrystal Shard’ handlede forbløffende lidt om Drizzt, mens de to efterfølgende bøger heldigvis havde mere fokus på sortelveren. Det virkede dog, som om bøgerne i denne trilogi var bygget over samme skabelon, og jeg kedede mig flere gange undervejs. Samtidig savnede jeg flere interessant konflikter i stil med de kulturelle konflikter, der var i den første trilogi.

Alt i alt var læsningen af denne trilogi ret ‘meh’. Der var tidspunkter, hvor historien var spændende og medrivende, men dem var der alt for få af, og det sled lidt på min tålmodighed at komme igennem trilogien. Jeg forventer derfor ikke at læse flere bøger om Drizzt – desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *