The Hedge Knight

the hedge knightJeg er ret glad for ‘A Song of Ice and Fire’-serien – aka ‘A Game of Thrones’ – selvom jeg dog gerne indrømmer, at bog 4 og 5 i serien slet ikke er på højde med de første tre. Men lad nu det ligge – det kan du læse mere om i mine anmeldelser af bøgerne.

I denne omgang handler det nemlig om tegneserien ‘The Hedge Knight’, der foregår i samme fantasyverden men dog lang tid før handlingen i ‘A Song of Ice and Fire’-serien.

I ‘The Hedge Knight’ er hovedpersonen Ser Duncan the Tall, som han kalder sig selv. Sandheden er dog, at han er en ung væbner, der for nylig måtte begrave den ridder, han tjente. Ridderen døde af sygdom og nåede ikke at slå væbneren til ridder, men Duncan indser, at det er en detalje, han må lyve om for at kunne skabe sig selv en fremtid. Han drager ud i verden for at tjene til dagen og vejen og kommer snart til en ridderturnering, hvor det er muligt at vinde hæder, ære og ikke mindst en formue. Men det bliver også en lektie for livet, for ikke alle riddere er mænd af ære…

Lad mig starte med tegnestilen, som er meget smuk og stilfuld. Den er noget mere farverig end billedet på forsiden, men ellers er tegningerne lige så elegante og detaljerede. Det kan irritere mig, hvis forsiden på en tegneserie slet ikke matcher indholdet, men jeg synes, denne er meget passende.

Historien er rimelig klassisk – ung, lettere naiv og ærlig upcoming knøs møder livets realiteter og indser, at ikke alle mennesker lever efter de samme æresbegreber som han. At adelsfolk er mere værd end andre. Og at livet ikke er retfærdigt. Men selvom historien som sådan ikke er nyskabende, så er den alligevel ganske godt fortalt. Jeg nød også at kunne genkende de forskellige adelshuse, som også er en del af ‘A Song od Ice and Fire’-serien. For mig er det nok til at give tegneserien et ‘GoT’-touch, men principielt set kunne denne historie have været fortalt i en hvilken som helst fantasyverden.

‘The Hedge Knight’ var fin, solid underholdning uden de store overraskelser. Er du til ridderfortællinger eller blot fortællinger, der tager udgangspunkt i en middelalderinspireret fantasyverden, så er denne tegneserie noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *