The Hero of Ages – Mistborn 3

hoa‘The Hero of Ages’ er skrevet af Brandon Sanderson og er tredje og sidste del i Mistborn-trilogien. Jeg har tidligere anmeldt ‘The Final Empire’ og ‘The Well of Ascension’.

Vanen tro vil jeg ikke give et resumé af ‘The Hero of Ages’, da det vil afsløre for meget af handlingen i de foregående bøger, men jeg vil herunder forklare, hvorfor Mistborn-trilogien er en af mine yndlingsserier.

Trilogien er først og fremmest fantastisk skrevet. Forfatteren har skruet en spændende, nyskabende og troværdig verden sammen, som jeg som læser får lyst til at gå på opdagelse i. Det er en dyster verden, og magisystemet er meget anderledes i forhold til i andre fantasyverdener, men kampen mellem det gode og det onde er der selvfølgelig.

Personerne i bøgerne er både nuancerede og helstøbte. De har styrker og svagheder og er charmerende og skræmmende på samme tid. Jeg er særligt vild med Vin, som jeg har udnævnt til en af mine heltinder, men der er også mange andre fascinerende personligheder såsom Elend og Oreseur.

Forfatteren tør tage nogle modige valg, og det er jeg virkelig fan af. Der er en række overraskende twists undervejs, hvilket gør, at jeg som garvet fantasylæser ikke altid kan regne ud, hvad der foregår. Et par af valgene falder ikke nødvendigvis 100% i min smag, men jeg synes, det er helt fint, når forfatteren udfordrer læserne og ikke altid skriver den letteste løsning på en udfordring i historien.

Hvis jeg blev bedt om at lave en top fem liste over bedste fantasyserier, så ville Mistborn-serien helt klart være blandt de fem.

2 thoughts on “The Hero of Ages – Mistborn 3

  1. Ih, Camilla. nu skal du altså snart til at tage dig sammen til at få læst de sidste par bøger 🙂
    Jeg ved virkelig ikke hvordan det er sket – jeg var vild med “Final Empire”, og har begge de andre bøger stående på hylden, og alligevel er jeg ikke kommet videre endnu… Jeg må se om ikke sommerferie og sol kan hjælpe lidt på det 🙂

    • Enig! 😀
      Men ok, jeg gjorde det samme. Der gik et år mellem den første bog og de næste to, selvom jeg elskede den første. Jeg har dog haft gang i en del serier, hvor de fleste af bøgerne var ret tykke, så det har taget noget tid at tygge sig igennem de forskellige serier, men nu ser det ud til, at jeg har fået nedbragt antallet af serier, jeg er i gang med, betydeligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *