The Ice Dragon

Som så mange andre er jeg ret vild med George R. R. Martins ‘A Game of Thrones’, og jeg regner med, at jeg snart går i gang med næste bog i serien. Jeg besluttede mig dog for at varme op med denne lille børnebog, som han også har skrevet.

‘The Ice Dragon’ handler om pigen Adara, der er et vinterbarn. Hun blev født, mens vinteren var allerhårdest, og hun er anderledes i forhold til de andre børn. Hendes hud er kølig, og hun griner aldrig, for Adara er et alvorligt og tænksomt barn. Vinterdagene bruger hun udenfor – midt i sneen, hvor hun bygger store sneslotte og leger med de små skrøbelige isfirben.

Da hun er helt lille, ser hun isdragen for første gang – et mytisk væsen, som mennesker normalt ikke kan nærme sig – og året efter lader dragen hende sidde på dens ryg, mens de flyver over mark og land. Men da hun er syv år, trænger fjenden ind i landet, og pludselig er det onde drager, der flyver over familiens jorde…

På den ene side er der ingen tvivl om, at det er en børnebog, for fortællestilen og den simple historiefortælling passer godt til et ungt publikum. Der er dog også visse elementer, som er ubehagelige og uhyggelige, så jeg er ikke sikker på, at jeg vil anbefale den som oplæsningsbog for små børn. Det er selvfølgelig forskelligt, hvordan børn reagerer, men jeg ved i hvert fald, at jeg ville blive ulykkelig, hvis jeg havde hørt den historie, da jeg var helt lille.

Men overordnet en fin lille historie, hvor jeg var vild med sproget og de billeder, det skabte under læsningen. Trods den simple opbygning kan den sagtens læses og nydes af voksne. Især os, der elsker drager…

2 thoughts on “The Ice Dragon

  1. Irene – faktisk var dette års udfordring så god, at jeg allerede er i gang med at lave en liste over 20 bøger, jeg skal læse til næste år. Jeg ved ikke helt, om det vil passe sammen med en forfatterliste (fordi flere af forfatterne kun har udgivet én bog), så det skal jeg lige gruble lidt over 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *