The Iron King

Jeg deltager vanen tro i Goodreadsudfordringen ‘Vælg for mig’ i denne måned, og i den forbindelse fik jeg til opgave at læse ‘The Iron King’ af Julie Kagawa.

Bogen handler om den 16-årige pige, Meghan Case, der pludselig oplever, at der sker underlige ting omkring hende. Meghans lillebror forsvinder, og i jagten på at finde ham, ender hun pludselig i Nevernever – i feverdenen, hvor mennesker normalt ikke kommer, for det er et farligt sted for almindelige dødelige. Heldigvis tog Meghans bedste ven, Robbie, med hende, og det er her, hun opdager en ny side af ham. Han er nemlig også et overnaturligt væsen! Meghan er komplet forvirret, og det bliver ikke bedre, da hun opdager, at hun også er knyttet til feverdenen, og at det skaber problemer for hende selv og dem, hun holder af.

Det bedste ved bogen var helt klart den feverden, som forfatteren havde bygget op omkring ‘En Skærsommernats Drøm’ samt forskellige myter og fortællinger om mytiske væsner. Det er en farlig og mystisk verden, og jeg kunne især godt lide, hvordan den udviklede sig i løbet af bogen og både virkede levende og dynamisk.

Jeg var til gengæld ikke synderlig vild med kærlighedsvinklen i bogen. Jeg frygtede et trekantsdrama (den er blandt andet omtalt som ‘Den nye Twilight’), men det var meget subtilt og let at ignorere. Til gengæld var der insta-love, og det var næsten lige så irriterende. Meghan – som ærlig talt hverken virkede særlig skarp eller selvstændig – faldt pladask for en smuk men kold og kynisk prins, og det var helt tåkrummende at læse om. Det virkede mest af alt som om, at bare fordi han var en pretty boy, så tabte hun fuldstændig sit hjerte til ham – også selvom han var både ubehagelig og ligeglad med hende. Det blev heller ikke bedre af, at Meghan – så snart hun var i feverdenen – åbenbart blev meget hjælpeløs og gang på gang skulle reddes af prinsen, bedstevennen eller den talende kat (hej reference til ‘Alice i Eventyrland’). Nej, jeg er ikke så vild med blåøjede, uselvstændige hovedpersoner – og slet ikke de kvindelige udgaver…

Men – når Meghan ikke sendte smægtende blikke efter prinsen eller skulle reddes ud af en næsten-dødelig-situation, så var bogen fin underholdning, og jeg kunne som sagt godt lide feverdenen og de mange mystiske væsner, der befolkede den.

5 thoughts on “The Iron King

  1. Jeg tror faktisk, jeg stødte på din anmeldelse på Goodreads for nylig – og ja, jeg var heller ikke særlig begejstret for hende. Hader når kvindelige hovedpersoner reduceres til sarte prinsesser, der skal reddes.

  2. Pingback: Hvorfor jeg hader trekantsdramaer | Den Lille Bogblog

  3. Pingback: Summer Knight og Death Masks | Den Lille Bogblog

  4. Pingback: The Iron Daughter | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *