The Night Stalker

For nylig trængte jeg til at læse en krimi, og så er Chris Carter et sikkert valg. Jeg var nået til tredje bog i serien om Robert Hunter – se anmeldelserne af de to tidligere bøger, ‘The Crucifix Killer’ og ‘The Executioner’.

I ‘The Night Stalker’ finder man liget af en ung kvinde i en nedlagt slagterforretning. Hendes mund og kønsdele er syet sammen, men dødsårsagen er svær at fastslå. Under obduktionen finder politiet dog hurtigt ud af, at de ikke står med en helt almindelig morder, og kriminalassistent Robert Hunter fra drabsafdelingen bliver tilkaldt. Dette kræver de helt rigtige folk til at løse mordgåden.

Chris Carter formår som sædvanlig at skrive en spændende og fængende bog. Stilen er lidt anderledes i denne bog i forhold til de to foregående. Bortset fra starten så er mordscenerne knapt så voldsomme og brutale som de tidligere bøger, og det er, som om der er mere ro over ‘The Night Stalker’ – den er ikke nær så hektisk og actionramt. Det er et fint valg fra forfatterens side, for jeg var bange for, at bøgerne ville ligne hinanden for meget, men dette giver tid til at dvæle ved andre detaljer i historien.

Der er dog to ting, der irriterede mig ved bogen. Dels var stort set alle kvinder i denne bog modelsmukke. Det blev lidt anstrengende i længden, og det virkede mest som en mands håbløse fantasier om kønne unge kvinder. Derudover – og det er min største anke mod bogen – så var afslutningen af stort set hvert kapitel temmelig ‘Dan Brown-ramt’. Og hvad betyder så det? Har du læst ‘Da Vinci Mysteriet’, så kan du ikke have undgået at lægge mærke til, at hver kapitel slutter med en cliffhanger. Det er et (billigt) trick, som Dan Brown i den grad er mester i at misbruge, og jeg synes desværre, at Chris Carter gør lidt det samme i ‘The Night Stalker’. Her slutter mange af kapitlerne af med, at enten Robert eller Garcia bander lavmælt, fordi de pludselig lige har indset en vigtig detalje i opklaringen… men det er selvfølgelig først i næste kapitel, at denne detalje afsløres!

Når det så er sagt, så var ‘The Night Stalker’ ganske underholdende og fængende læsning, og nu skal jeg så blot have bestilt de næste bøger i serien, så jeg kan fordybe mig i flere spændende mordgåder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *