The Novice

I maj måned var Bogudfordringen fantasy, og det er jo ret let for en som mig, der elsker den genre. Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne slå to fluer med ét smæk og fandt derfor denne bog frem, som jeg havde glædet mig meget til at læse.

‘The Novice’ af Trudi Canavan er fortsættelsen til ‘The Magician’s Guild’. Har du ikke læst den første bog, vil jeg anbefale dig det. Jeg vil ikke afsløre for meget af handlingen her – det er det evige problem med at anmelde serier – men kan alligevel ikke helt undgå det, så hvis du absolut intet vil vide om handlingen, skal du stoppe her.

I denne bog starter Sonea på troldmandsakademiet med Rothen ved sin side som vejleder, men hun opdager hurtigt, at hun langt fra er velkommen, og både elever og lærere ser skævt til hende, fordi hun er fra slummen. Selvom hun gang på gang viser, hvor store magiske evner hun har, og hvordan hun let tackler den hårde træning, er det alligevel legitimt at mobbe og forfølge hende. Det udnytter drengen Regin og samler snart et slæng, som forfølger hende. Sonea ved ikke, hvad hun skal gøre, for hun er bange for repressalierne, hvis hun gør de magtfulde rige børn noget.

Bogen fortsatte den gode stil fra den første i serien. En god solid og lidt langsom fortællerytme, hvor der var tid til at dvæle ved de enkelte scener, og hvor personernes forskellighed formåede at komme til udtryk. Konflikten med Regin er interessant men virker også en anelse forceret. Måske er jeg bare lidt naiv, men jeg synes, der mangler en mere vægtig grund til konflikten end blot, at Sonea er fra slummen. På mig virker det i hvert fald ret manisk, at hun skal udsættes for et så voldsomt had bare på grund af det.

Men ellers er bogen velskrevet og interessant og indeholder flere spændende sideforløb, som jeg dog ikke vil afsløre her. Igen er det persongalleriet, som er blandt de bedste ting ved bogen. Menneskerne er tilpas forskellige uden at være for karikerede, og så er jeg glad for, at der er en overvægt at sympatiske personer i bogen. Det er lidt vigtigt for mig, efter at jeg har læst lige lovlig mange fantasybøger gennem de senere år, hvor stort set alle – inklusiv hovedpersonen – var ubehagelige, egoistiske og modbydelige mennesker.

Men igen – har du ikke læst denne serie, så vil jeg anbefale dig at gøre det.

1 thought on “The Novice

  1. Pingback: The High Lord | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *