The Nutcracker

Denne klassiker er den sidste julebog, jeg når at læse i år. Jeg har længe ønsket at læse den, og da Rikke fra Paperback Castles fortalte om den smukke udgave af bogen, som Penguin Books har udgivet (sammen med fire andre julebøger), så var det et oplagt køb.

‘The Nutcracker‘ er skrevet af E.T.A. Hoffmann og foregår juleaften. Her får Marie en speciel dukke, nøddeknækkeren, af sin onkel. Hun er vild med den, men broderen Fritz bliver misundelig og vil have fingre i den. Da det lykkes, taber han den på gulvet, så den går i stykker. Marie er knust, men onklen får heldigvis repareret nøddeknækkeren med det samme. Da familien er gået i seng, bliver legetøjet imidlertid levende. Marie opdager det, da hun har sneget sig ned for at hente nøddeknækkeren. Hun omringes af en flok mus, som vil have fat i nøddeknækkeren, og Marie må ty til en desperat handling for at forsøge at redde sin dukke.

At læse denne bog er som at tage på en nostalgisk tidsrejse i gamle eventyr og klassisk julestemning. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på blandt andet ‘Den lille hyrdinde og skorstensfejeren’, da jeg læste om nøddeknækkeren, de små mus og den måbende Marie. Der er så megen julemagi og glimt af andre eventyr i denne bog, og det er en fryd at læse den – også selvom enkelte detaljer kan være lidt forvirrende i denne drømmeverden, hvor julens mystik blandes med barnets fantasi.

Og så vil jeg egentlig ikke afsløre mere her – blot anbefale bogen, hvis du har lyst til at læse en julebog med masser af julestemning og magiske øjeblikke.

9 thoughts on “The Nutcracker

  1. Det kan jeg godt forstå – den er også ret hyggelig! Jeg har planer om at købe flere af julebøgerne, da jeg har læst ret positive om flere af de historier, jeg ikke kender – og så vil jeg hamstre lidt god julelæsning til næste år, så jeg er godt forberedt 😉

  2. Taark for det Piskeriset. Det var super hyggeligt og jeg er rigtig glad for at jeg fandt juledugen og lidt pynt frem så det var mere som en juleaften for os alle sammen.

    Alle kunne lide det jeg havde lavet og min juledug var meget beundret 🙂

    Du må også have en rigtig glædelig jul 🙂

  3. Jeg har også planer om at købe lidt flere julebøger inden december næste år. Jeg har bestilt to, men de når nok desværre ikke frem inden i morgen selv om jeg havde håbet. Jeg har ønsket mig E.T.A Hoffmanns fortællinger i julegave, og håber meget på at de ligger under juletræet til mig 🙂

  4. Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge tippet og fandt en fin udgave af denne fine bog! Jeg elsker virkelig historien om nøddeknækkeren. Et sandt juleeventyr!

  5. Pingback: Christmas at Thompson Hall and Other Christmas Stories | Den Lille Bogblog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *