The Oxford Book of Christmas Stories

Da jeg ledte efter julebøger på Saxos hjemmeside til denne måneds julelæsning, faldt jeg ved et tilfælde over ‘The Oxford Book of Christmas Stories’. Ud fra beskrivelsen lød den så god, at jeg købte den helt spontant – uden at researche på den, som jeg normalt gør, når der er bøger, jeg gerne vil købe. Det kom jeg til at fortryde…

Bogen beskrives således:
“Families and friends come together at Christmas and, as they do, there are stories to be told. Stories about love, secrets, friendship, bravery, conflict, and compassion. This collection includes stories by Charles Dickens, Laurie Lee, Philippa Pearce, Geraldine McCaughrean, Jacqueline Wilson, Nicholas Fisk, and many, many more. So whether you want to slide with Mr Pickwick on the ice or find out what’s on Adrian Mole’s Christmas list, there are delights and surprises to be discovered in this wonderfully varied anthology of stories illustrated in both colour and black and white.”

Ud fra den beskrivelse forventede jeg en novellesamling fyldt med hyggelige klassikere og nye dejlige og julevarme historier. Det var dog ikke helt det, jeg fik. Jojo, der var skam en historie af Charles Dickens, men ikke en særlig god eller interessant fortælling. I det hele taget var mange af historierne korte, uinteressante og virkede ufærdige, ligesom mange af dem slet ikke var hyggelige. Det værste var dog, at en stor del af dem intet havde med julen at gøre! Jeg forstod simpelthen ikke den sammensætning og følte mig ærlig talt lidt snydt.

Der er enkelte interessante, underfundige og rørende historier i samlingen, men der er alt for få, og det var en ret utilfredsstillende læseoplevelse. Jeg kan derfor ikke anbefale denne bog.

4 thoughts on “The Oxford Book of Christmas Stories

  1. Enig – det er desværre også min erfaring. Men jeg har dog fundet frem til et par gode. Håber på at finde frem til flere interessante til næste års julelæsning. Sig til hvis der er nogle, du kan anbefale 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *